Na autocesti kod čvora Spačva „potegnuo” do 239 km/h! Ostao bez vozačke i 5.000 kuna…

Policijski službenici Postaje prometne policije Vinkovci su na autocesti Zagreb-Lipovac, kod čvora Spačva, zatekli vozača u prekomjernom prekoračenju dopuštene brzine kretanja vozila. Naime, 39-godišnji hrvatski državljanin je upravljao osobnim automobilom austrijskih registracijskih oznaka brzinom od 239 km/h, radi čega mu je uručen prekršajni nalog kojim je izrečena novčana kazna od 5.000 kuna te zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od mjesec dana.

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske nastavljaju s aktivnostima nadzora prometa s naglaskom na teže prometne prekršaje te pozivaju sudionike u prometu na pridržavanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Sve sudionike u prometu pozivamo na oprez i poštivanje prometnih propisa, kako svojim neodgovornim ponašanjem ne bi doveli u opasnost vlastiti, ali i život ostalih sudionika u prometu. Prometna nesreća se može dogoditi svakome. Budite oprezni prilikom sudjelovanja u prometu, poštujte prometne propise i čuvajte sebe i druge!