Na „Bijelom tihom maršu” protiv COVID potvrda u Zagrebu i 100-tinjak Vinkovčana

U Zagrebu je danas održan prosvjed protivnika COVID potvrda i epidemioloških mjera kojemu je nazočilo 10-ak tisuća građana pristiglih iz cijele Hrvatske. Među njima našlo se i 100-injak Vinkovčana koji su organizirano, u dva autobusa, posegnuli do metropole kako bi u tzv. „Bijelom tihom maršu” iskazali svoje zahtjeve za ukidanjem COVID potvrda, tvrdeći da se građane koji ne posjeduju COVID potvrdu, protuustavno i protupravno isključuje iz društvenog života i onemogućuje im se odlazak na posao, studiranje i osnovno ustavno pravo na rad.

Prosvjednici su također pozivali na slobodu izbora izražavajući i veliko protivljenje Nacionalnom stožeru civilne zaštite. Također, od Vlade RH zatraženo je ukidanje COVID potvrda koje su u novonastalim epidemiološkim okolnostima u Hrvatskoj obavezne u zdravstvu, socijali te državnim i javnim institucijama.

Naša je građanska dužnost otpor prema diskriminaciji svake osobe, otpor prema društvenim podjelama i korištenju ove diskriminatorne potvrde kao temelja za to”, navodi se u priopćenju, čiji su autori potpisani kao građani, sudionici „Bijelog tihog marša” koji je organizirala građanska udruga Inicijativa prava i slobode, a prosvjed podržava i ultrakatolička udruga Vigilare.