Na Cibalijinoj prozivci 28-orica igrača, Bajiću pripremljen raskid ugovora, Šarićev status maglovit

Nakon nešto malo manje od mjesec dana božićno-novogodišnjeg dopusta nogometaši Cibalije ponovno su na okupu. Da su se na današnjoj prozivci uprizorili Mate Bajić i Rene Šarić ustanovili bismo kako su na prvom okupljanju u (n)ovoj godini bili prisutni svi igrači iz prošlojesenskog saziva. Za Bajića je spreman sporazumni raskid ugovora koji će biti potpisan u vrlo skoro vrijeme, dok se Šarić nije pojavio na zakazanom mjestu u zakazano vrijeme iako je igrač pod važećom ugovornom obvezom.

Neki problemčići, ništa još za javnost – suzdržano je informirao 21-godišnji Šarić koji je iza sebe ostavio solidnu prvenstvenu poludionicu u kojoj je imao zavidnu minutažu.

Šarić? Ne bih stvarno o tome, nije moja domena – uzvratio je trener Petar Tomić na upit o izbivanju mladog veznjaka.

Nešto se očigledno događa, no priča je zasad obavijena velom tajna. Nagađanjima se nećemo baviti. Evo činjenica, tj. popisa 28-orice danas nazočnih koje je uoči početka priprema nakratko pozdravila i predsjednica Dea Lasić; Đaković, Slukić, Petrović, Baltić, Baraban, Božić, Ciprić, Diyoke, Galić, Išasegi, Jajalo, Jazvić, Karabatić, Karimović, Miljanić, Nikolić, Oršolić, Perić-Komšić, Stanić, zatim juniori Križanović, David Janović, Tovilović, Kamenicki, Valentić, Župarić, kadet Radojčić, ozlijeđeni Dominik Janović te novak Luka Knežević, 22-godišnji ofenzivac pristigao iz Širokog Brijega.

Određene promjene doživio je i stručni stožer u kojem je Andrej Kerić zamijenio Stjepana Kvesića, a kao trener vratara angažiran je Robert Jelinić, inače (i) trener Cibalijinih početnika.

Na prvom danu priprema vinkovačke nogometaša dočekao je snijegom pokriveni teren, što ipak neće umnogome utjecati na odrađivanje uvodnog dijela pripremnog programa. Veći su problem epidemiološke mjere zbog kojih su trećeligaški klubovi ”u čekaonici”, pa su krajnje upitne i pripremne utakmice koje je Cibalia trebala odigrati protiv županjskog Graničara (23. siječnja), Belišća (27. siječnja) i Vukovara 1991 (3. veljače).

Prvu utakmicu pripremnog karaktera igramo u nedjelju protiv Slavena Belupa u Koprivnici. Druga je na programu 20. siječnja protiv BSK-a s kojim ćemo osim generalke (6. veljače) možda odigrati još jednu utakmicu u međuvremenu. Kao i protiv Osijeka II s kojim imamo dogovoren ogled 30. siječnja. Moramo se prilagoditi situaciji, nema nam druge – dodaje trener Tomić koji u momčadi priželjkuje još jednog iskusnog stopera na čijem se dovođenju, kako doznajemo, intenzivno radi.

Inače, drugi dio sezone počinje 13. veljače kada u Vinkovcima gostuje Dugopolje. Trener Tomić u završnim rečenicama o proljetnim rezultatskim ambicijama, nakon jesenskog plasmana na 13. mjesto:

Domaći poraz u zadnjem jesenskom kolu od Junaka zakomplicirao nam je priču. S ta tri boda imali bismo mnogo mirniju situaciju. Ali, što je, tu je… Želimo se pozicionirati u mirnoj zoni, što prije riješiti pitanje ostanka u ligi kako bismo izbjegli stresnu završnicu sezone. Što prije u tome uspijemo, imat ćemo veći prostor za razvoj mladih igrača kojima bismo tako bili u mogućnosti dati veću minutažu u utakmicama bez velikog pritiska, odnosno bez imperativa.

FOTO: db