Na distribucijskom području VVK nije potrebno prokuhavati vodu

Zbog učestalih poziva građana vezano uz prokuhavanje vode, a nakon jučerašnjeg oštećenja regionalnog vodovoda, Vinkovački vodovod i kanalizacija d.o.o. obavještava korisnike na svom distribucijskom području da je voda zdravstveno ispravna i nije ju potrebno prokuhavati.

Također podsjećamo da je jučer došlo do oštećenja regionalnog vodoopskrbnog cjevovoda kojim se iz regionalnog vodocrpilišta u Sikirevcima opskrbljuje više od 100.000 stanovnika u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Oštećenje je nastalo kao posljedica radova koju je građevinska tvrtka obavljala uz autoput Lipovac-Zagreb i to zbog neopreznog rukovanja građevinskim strojem od strane njihovog djelatnika.

Djelatnici Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije odmah su izišli na teren i radili cijelu noć po hladnoći i u teškim uvjetima kako bi oštećenje bilo što prije otklonjeno, a vodoopskrba normalizirana. Radovi su završili tijekom noći, a u do jutra se stanje u vodoopskrbi normaliziralo na cijelom distribucijskom području Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije.

Iz VVK pozivaju korisnike da eventualne probleme vodom prijave na besplatni broj telefona 0800 2254.