Na EP u streljaštvu nastupila i dvojica Vinkovčana; Martin Jozić 36. u juniorskom poretku, a Matko Čolaković 43.

Na Europskom prvenstvu u streljaštvu koje se održava u Osijeku bili su zastupljeni i Vinkovci. U zračnim disciplinama reprezentativne boje branili su Martin Jozić i Matko Čolaković, članovi SD Vinkovci.  Spomenuti VK-tandem u momčadskom juniorskom dijelu natjecanja upotpunjen Osječaninom Domagojem Hajdukovićem zauzeo je 12. mjesto u disciplini zračni pištolj, 10 metara. Pojedinačno, Jozić je zauzeo 36. mjesto (554 kruga), Čolaković se smjestio na 43. poziciju (546), a Hajdukovićeva 504 kruga bila su dostatna za 49. mjesto.

Obojica vinkovačkih strijelaca nastupila su i u natjecanju mješovitih parova; Joziću je partnerica bila Lana Špirelja, završili su na 26. mjestu. Odmah iza njih Matko Čolaković i Ana Čukušić.

– Ostvareni rezultati relativno su slabi. Donekle i opravdani činjenicom da su Martin i Matko nastupili bez pravih priprema. Zbog poslovnih i školskih obveza nisu mogli nazočiti reprezentativnim pripremama u Solinu i Osijeku. Veliki je to hendikep, praktički s kolegicama iz mješovitog sastava sastali su se tek na startnoj crti. Postoje još neki objektivni razlozi podbačaja, ali o tome možemo nekom drugom zgodom – rekao je Zvonimir Jozić, trener SD Vinkovci koji je na osječkom natjecanju obnašao dužnost suca na tehničkoj kontroli oružja i opreme tijekom koje je došao do poražavajuće spoznaje da većina zemalja, ne samo one zapadnoeuropske, nego i iz okruženja, mnogo više ulažu u streljaštvo od Hrvatske.