Na GV-u o dokapitalizaciji Cibalije, neprovedenim reformama u klubu, kokošarskom populizmu…

arhiva

Jedna od zanimljivijih točaka dnevnoga reda današnje sjednice Gradskoga vijeća Grada Vinkovaca odnosila se na dokapitalizaciju HNK Cibalia, odnosno na 800 tisuća eura koje će Grad Vinkovci uplatiti na račun najvećeg vinkovačkog sportskog kolektiva.

To je tek gašenje požara i to javnim novcem. Podsjećam kako je Bosančić ne tako davno najavljivao reforme u klubu. Gdje su one? Imate li ljude koji će Cibaliju dignuti na noge? Imate li sposobne ljude ili samo stranačke poslušnike? – (u)pitao je Kajkić s govornice.

Zabilježili smo i reakciju još jednog nezavisnog vijećnika Tihomira Posavčića:

– Odluka o davanju 800 tisuća eura Cibaliji nije laka. Zanima me postoje li jamstva ostalih vjerovnika da neće pokrenuti postupke naplate – naglas je razmišljao Posavčić te upitao gradonačelnika Bosančića kako planira premostiti razliku koja je preostala do ukupnog duga kluba.

Drago Majstorović (SDP):

– Podržavam odluku o dokapitalizaciji, nadam se kako će ona pridonijeti tome da klub napokon stane na zdrave noge.

I na kraju gradonačelnik Ivan Bosančić:

Sredstva smo osigurali, jamstva imamo, dug smo jednim dijelom smanjili i siguran sam kako ćemo uspješno sanirati sve probleme u Cibaliji te kako ćemo klub izvesti na pravi put. Kao i u svemu, trudimo se raditi i rješavati probleme, nismo od onih koji nabave dres pred izbore i slikaju se pred stadionom, a recimo godišnju kartu nikada ne kupe da pomognu klubu. To je taj kokošarski populizam o kojem stalno govorim.