Na području VSŽ smrtno stradao pripadnik Hrvatske vojske izvan službe

FOTO: MORH

Smrtno je stradao pripadnik Oružanih snaga RH na području Vukovarsko-srijemske županije, izvijestili su danas iz Ministarstva obrane. Pripadnik Hrvatske vojske smrtno je stradao izvan službe, a istraga je u tijeku. Pripadnici postrojbe u kontaktu su s obitelji stradalog pripadnika.

Ministar obrane Mario Banožić s djelatnicima Ministarstva obrane i Hrvatske vojske izrazio je sućut obitelji i prijateljima preminulog pripadnika Oružanih snaga RH, stoji u priopćenju.

Radi se o već sedmom tragičnom slučaju vezanom uz pripadnike Hrvatske vojske unatrag nekoliko mjeseci. Podsjećamo, 9. srpnja ove godine na području Varaždina pronađeno je tijelo mrtvog hrvatskog vojnika. Nadalje, 16. srpnja na području Zagrebačke županije pronađen je smrtno stradali pripadnik Oružanih snaga Republike Hrvatske. Također je stradao izvan službe. Samo tri dana kasnije tragično je skončala vojnikinja Tea Fat iz Vinkovaca.

Mjesec dana prije toga u razmaku od samo dva dana, preciznije 8. i 10. lipnja, pronađena su još dva mrtva hrvatska vojnika; vojni specijalac u Bjelovaru i dragovoljni ročnik na području Zagrebačke županije. Uza sve to, jedan hrvatski vojnik poginuo je 3. srpnja u prometnoj nesreći kod Vrbovca koja se dogodila izvan službe.