Na pomolu rigoroznije epidemiološke mjere, ZZJZ VSŽ poziva na cijepljenje u četvrtak

Nacionalni stožer civilne zaštite – doznaje se iz neslužbenih, ali dobro upućenih izvora – priprema novi i bitno rigorozniji paket epidemioloških mjera koje bi trebale stupiti na snagu i prije no što isteknu aktualne za koje je najavljeno da će trajati do posljednjeg srpanjskog dana. Brzošireći delta soj je tu, kažu bolje upućeni, a proces cijepljenja ne odvija se priželjkivanom dinamikom.

S tim u svezi, iz Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije i Doma zdravlja Vinkovci pozivaju sve zainteresirane punoljetne osobe s područja naše županije koje se do sada nisu cijepile protiv COVID-19 da se odazovu na cijepljenje u četvrtak, 22. srpnja, od 17 do 20 sati u sportskoj dvorani vinkovačke Osnovne škole „Antun Gustav Matoš“ (Lapovci). Potrebno je ponijeti zdravstvenu iskaznicu. Mogu se cijepiti samo osobe koje imaju boravište ili prebivalište u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Na navedenom mjestu u navedeno vrijeme cijepit će se s dvije vrste cjepiva, Moderna i Janssen (Johnson&Johnson). Druga doza za one koji će se cijepiti Moderninim cjepivom će biti 19. kolovoza (također od 17 do 20 sati), na istoj lokaciji. S Johson&Johnson cjepivom se cijepi samo u jednoj dozi te nema docijepe.