Na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća HGK nagrađeno šest tvrtki iz VSŽ, a čak četiri su vinkovačke

U Vukovaru je danas održana svečana sjednica Gospodarskog vijeća Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Vukovar na kojoj su najuspješnijim tvrtkama Vukovarsko-srijemske županije uručena priznanja za ostvarene poslovne rezultate u 2020. godini.

Najveći broj plaketa „Zlatna kuna” i posebnih priznanja, čak četiri od šest, otišlo je u Vinkovce što je još jedan dokaz kako su vinkovačke tvrtke i poduzetnici nositelji gospodarstva u našoj županiji. Zlatnu kunu u kategoriji srednjih tvrtki dobila je tvrtka Grad-Export d.o.o., a u kategoriji velikih tvrtki Boso d.o.o. Tvrtkama koje slave značajnije obljetnice uručena su posebna priznanja. Tako je za 65 godina kontinuiranog poslovanja priznanje dobila Spačva d.d., a za 50 godina Vinkovački vodovod i kanalizacija d.o.o.

– Vinkovci unazad nekoliko godina bilježe konstantan gospodarski rast, a takav trend nastavljen je i u prošloj, kriznoj godini. To nisu pretpostavke ili samo naše želje, to pokazuju brojke. Dovoljno je reći kako su prihodi vinkovačkih poduzetnika u prošloj godini probili granicu od pet milijardi kuna, s tim da je zabilježeno povećanje u odnosu na 2019. za gotovo 400 milijuna kuna, a u odnosu na 2016. za gotovo dvije milijarde kuna – rekao je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić komentirajući ovogodišnju dodjelu nagrada HGK.

Uz čestitke nagrađenima Bosančić je napomenuo i to kako je od ovih vrijednih nagrada još važnija činjenica da su vinkovački gospodarstvenici pokazali sposobnost i otpornost i u najtežim trenucima. Inače, uz četiri spomenute vinkovačke tvrtke danas su nagrađeni još i Borovo d.d. Vukovar te Istraživač Benz d.o.o. iz Nuštra