Nadareni VK sportaši Ante Kolak, Dunja Jozanović i Ivan Bažančik na prijamu kod gradonačelnika Bosančića

Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić upriličio je danas prijam za mlade sportaše, članove STK Cibalia Antu Kolaka i Dunju Jozanović te nadarenog boćara Ivana Bažančika, člana BK Lokomotiva. Povod? Spomenuti tercet ostvario je sjajne rezultate na državnim smotrama. Krenimo redom…

Ante Kolak, član STK Cibalia bio je najbolji na državnoj završnici u stolnom tenisu, nakon toga je osvojio i odlično 3. mjesto na Međunarodnoj završnici Sportskih igara mladih. Ante je bio uspješan i prošle godine kada je osvojio 2. mjesto na ekipnoj završnici Prvenstva Hrvatske za najmlađe kadete, a treba napomenuti i kako je ove godine sudjelovao na nacionalnoj završnici za mlađe kadete te boravio u kampu Hrvatskog stolnoteniskog saveza, organiziranom za 12 najboljih mladih igrača u Hrvatskoj. Njegova klupska kolegica Dunja Jozanović jedna je od najperspektivnijih mladih stolnotenisačica na ovim prostorima i nedavno je, već u svojoj prvoj natjecateljskoj sezoni, sudjelovala na završnici Prvenstva Hrvatske za mlađe kategorije.

Vinkovci perspektivu imaju i u boćarskom sportu; naime, Ivan Bažančik u srpnju je Vinkovce, svoj klub i županijski Boćarski savez predstavljao na Državnom prvenstvu za kadete, a u vrlo jakoj konkurenciji osvojio je brončanu medalju. Njegov klub, BK Lokomotiva, nastupa u 1. županijskoj boćarskoj ligi pa već i tom spoznajom jasno je koliki je uspjeh Ivan ostvario u konkurenciji prvoligaških igrača.

– Čast mi je bila ugostiti mlade sportaše koji su naš grad predstavljali na najbolji mogući način i na koje smo neizmjerno ponosni. Oni su budućnost vinkovačkog sporta, a njihov sportski razvoj i napredak pratit ćemo i pomagati i ubuduće. Čestitam i njihovim klubovima na dobrom radu s mlađim kategorijama i želim im još mnogo ovakvih uspjeha rekao je ovom prilikom gradonačelnik Bosančić.

Uz nadarene sportaše Bosančić je ove srijede ugostio i predstavnike STK Cibalia, BK Lokomotiva i Boćarskog saveza Vukovarsko-srijemske županije.