Nagrađeni vinkovački kazalištarci na prijamu kod gradonačelnika Bosančića

FOTO: db

Zlatni studio je medijska nagrada koju od 2018. godine Jutarnji list dodjeljuje u pet kategorija: film, televizija, kazalište, glazba i radio i to u 20-tak potkategorija. U kazališnoj kategoriji biraju se najbolja predstava godine, najbolji kazališni glumac godine i najbolja kazališna glumica godine. U Gradskom kazalištu Joza Ivakić Vinkovci nakon ovogodišnjeg izbora s pravom su ponosni i zadovoljni.

– Naše kazalište dobilo je tri Zlatna studija; jedan je dobila Matea Marušić kao nova nada filma i kazališta prvenstveno za ulogu u drami ”Gospođica Julija” u kojoj je prikazala izvanredan talent, drugi je dobio Miroslav Čabraja za najbolju mušku ulogu u predstavi ”Štajga” koja je, pak, nagrađena za najbolju predstavu – rekao je Zdenko Rečić, ravnatelj Gradskog kazališta Joza Ivakić, koji nije propustio naglasiti kako nikada nijedno kazalište u Hrvatskoj dosad nije dobilo tri Zlatna studija.

Tim povodom za dvočlanu delegaciju vinkovačkih kazalištaraca, koju je uz ravnatelja Rečića sačinjavala i nagrađena glumica Matea Marušić, upriličen je prijam u zgradi gradske uprave.

– Zahvalna sam Gradu Vinkovcima koji iz sezone u sezonu podržava rad našeg kazališta, pa tako i mene. Bez takve podrške ne bi bilo moguće dalje napredovati i raditi. Inače, za mene kao mladu glumicu nagrada Zlatni studio predstavlja izuzetnu čast i veliki poticaj – naglasila je Matea Marušić.

Vinkovački kazalištarci sjajnim angažmanom, trudom i talentom mogu ići rame uz rame i s mnogo većim kazalištima koja raspolažu i širim kadrom, i većim sredstvima.

– Naše kazalište je jedna mala obitelj koja u posljednje dvije-tri godine čini čuda na hrvatskoj kazališnoj sceni. Čestitam i zahvaljujem na svemu što su vinkovački kazalištarci učinili za promociju našega grada puneći kazališta diljem Hrvatske. Samo neka nastave istim žarom, a na nama je da se pobrinemo za još kvalitetniju potporu ovoj dobroj priči koja može ići samo naprijed i koja će još značajnije Vinkovce prezentirati kao grad kulture – rekao je vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.