NAJAVLJENE 59. VINKOVAČKIH JESENI Prepoznajete li dječarca s plakata?

U gradskoj upravi danas su svi odgovorni predstavili najznačajniju folklornu manifestaciju u Hrvata – Vinkovačke jeseni. Ova manifestacija po 59. put održat će se u našem gradu koji će će od 13. do 22. rujna ponovno biti Hrvatska u malom.

Pod geslom „Ruke šokačkih uspomena“ želi se odati čast „našim starima, bakama i djedovima čije nas uspomene i danas vraćaju u neka davna vremena.

Upravo u tom duhu izrađen je i ovogodišnji plakat na kojem se nalazi jedan od utemeljitelja Vinkovačkih jeseni Zvonimir Karabalić sa svojim praunukom.

A praunuk na slici je ni manje ni više svima dragi Vinkovčanin, inače dekan Osječkog zapadnog dekanata prečasni Vladimir Delić. Istini za volju, iako rođen u Vinkovcima, većinu svojih dječačkih i mladenačkih dana prečasni Delić proveo je u Rokovcima kod pradjeda, a nakon što se zaredio prvu službu kao župnik imao je u Lovasu i to pod nadzorom UNTAES-a! Potom je premješten u Vukovar gdje je osnovao je novu župu, BDM Kraljice mučenika, a kao župnik je još službovao u Podravskim Podgajcima te Privlaci.

Prečasni Vladimir Delić i pradjed Zvonimir Karabalić IZVOR: Hrvoje Bujadinović/obiteljski album

Od 2016. godine župnik je u Osijeku, u Župi sv. Josipa Radnika, a od jesenas je primio čast da bude dekan Osječkog zapadnog dekanata u kojim se nalazi i Župa sv. Petra i Pavla, odnosno osječka konkatedrala. Inače, prečasni Delić već je jednom bio dekan i to prije dvadesetak godina u Vukovaru.