Najavljuju se izuzetne hladnoće; provjerite antifiz, tekućinu za vjetrobrane, šahtove….

Prema prognozama iz Državnog hidrometeorološkog zavoda, u narednim danima, poglavito jutrima, očekuje nas izuzetno hladno vrijeme. Dok se sutra za središnje i gorske predjele prijepodne najavljuje oblačno vrijeme uz povremeni snijeg, u Slavoniji se očekuje pretežno sunčano vrijeme, ali uz jutarnju temperaturu do -7 °C. Niske temperature pratit će slab do umjeren sjeverni i sjevernoistočni vjetar.

Dan kasnije, u utorak, predviđena jutarnja temperatura za Vinkovce iznosi -9 °C. Umjerena opasnost od hladnoće očekuje se u utorak i srijedu u Slavoniji.

Niske temperature sa sobom nose i preporuke stručnjaka kako sačuvati zdravlje. Prva preporuka svakako je da se izbjegavaju izlasci van ukoliko to nije krajnje nužno. Logično, obucite se i što toplije možete.

I dok su prethodne preporuke i nepotrebne jer dok izađete na hladnoću znat ćete što vam je činiti, o narednima morate razmišljati unaprijed. U prvom redu kako zaštiti vaše limene ljubimce. Dakle, klasika je provjera stanja antifriza i zimske tekućine za vjetrobranska stakla.

Oni koji koji žive u obiteljskim kućama trebali bi pripaziti i na to jesu li im šahtovi za vodu zatvoreni i dovoljno izolirani jer u slučaju puknuća brojila za vodu moglo bi doći do neočekivanih i nepotrebnih troškova.

Sve u svemu, pripremite se.