Najmlađi članovi JK Vinkovci (na)učili o solidarnosti te zaštiti životinja i okoliša

Na inicijativu Međunarodne judo federacije i u organizaciji Hrvatskog judo saveza povodom Svjetskog judo dana (koji se inače obilježava 28. listopada u spomen na dan rođenja utemeljitelja juda Jigora Kana), Judo klub Vinkovci organizirao je nekoliko aktivnosti na temu „Solidarnost“.

Zašto „Solidarnost“? U mjesecima kada je čovječanstvo patilo pod udarima pandemije virusa COVID-19, nepogoda izazvanim klimatskim i dr. promjenama duh solidarnosti pomogao je da se pogođene populacije lakše nose s nedaćama. Solidarnost je iznad razlika i kao takva srce svakog društva. Podrazumijeva princip davanja; ruka koju pružite danas, možda će upravo vama biti pružena sutra!

Upravo radi toga nekoliko je domaćih i inozemnih klubova, a među njima i JK Vinkovci, organiziralo dvije istovjetne edukativne radionice s temom zaštite životinja i okoliša tijekom koje su najmlađi članovi kluba učili o razvrstavanju otpada radi očuvanja okoliša i životinjskih vrsta, a sve to kroz igru i zabavu.

 

Članovi kluba pritom su prikupili i donacije za Socijalnu trgovinu i Udrugu „Rocco“ iz Vinkovaca koja zbrinjava napuštene životinje, a stariji članovi kluba organizirali su za mlađe članove demonstraciju juda pod nazivom „Veliki za male“.

U provedbu svih navedenih aktivnosti uključili su se gotovo svi članovi kluba, zajedno s roditeljima. Zajedništvo na najjače!