Najprije čestitke, zatim vjetar u leđa jarminačkoj misici Patriciji Hanžek

Piše: Matej Delaš

Načelnik Općine Jarmina Andrija Draganić u općinskim je prostorijama upriličio prijam za Patriciju Hanžek, miss turizma Hrvatske za 2020. godinu. Podsjetimo, među 24 kandidatkinje 19-ogodišnja je Jarminčanka osvojila prvo mjesto i predstavljat će u svibnju Hrvatsku na svjetskome izboru u Kini u konkurenciji 60 natjecateljica. Prilikom jednosatnoga druženja kratko je govorila o studiranju u Zadru, o iskustvima tijekom natjecanja i planovima za budućnost.

Studiram u Zadru na Arheologiji, no trenutno se ono odvija „na daljinu“ pa sam više kod kuće. Imam više vremena za obitelj i prijatelje koji su tu. Kada dođe na red natjecanje u Kini, trudit ću se radi visokoga uspjeha, no bit ću zadovoljna i ako uspjeh ne bude najviši – rekla je Patricia.

Načelnik Draganić čestitao je u svoje i u ime jarminačkih vijećnika uspjeh o kojem se već naveliko govori i piše te obećao financijsku potporu tijekom daljnjega natjecanja. Takvi su uspjesi, tvrdi, drugačiji i posebniji.

U našoj općini postoji ustaljena praksa poticanja razvoja kulture i turizma, poticanja svega što pridonosi promidžbi našega mjesta. Patricijin je uspjeh izvanredan, nesvakidašnji i prije svega čestitamo joj na tome. U svakome ćemo vidu potaknuti njezin daljnji rad, a najprije financijski tijekom njezina puta i dvotjednoga boravka u Kini – naglasio je načelnik Općine.

Na Patricijin se uspjeh osvrnula i Ivana Haban, predsjednica Odbora za kulturu Općine Jarmina. Smatra da je njezin uspjeh „otvaranje vrata“ turizmu u našem kraju.

Njezinom smo se pobjedom ponovo uvjerili da se pojam turizma mora i može vezati uz naše krajeve i mjesto. Budući da je ta pobjeda pristigla u naše mjesto, na nama je, na udrugama i svim mještanima još više otvoriti ta vrata turizmu, promociji svoga mjesta pa neka svi upoznaju i kulturu našega života – govori nam Ivana Haban.

Dok svi zahvaljuju i nadaju se kako će se i druge djevojke usuditi ostvarivati slične snove, Patricia se sprema na daleki put u Kinu gdje će, nadamo se, ostvariti svoje. Kakav god uspjeh ostvari, za Jarminu će značiti najveći i pobjednički.