Nakon dvije odgode napokon započelo suđenje za tučnjavu i teško ozljeđivanje Ivana Mikuljana

Nakon dva neuspjela pokušaja danas je na Općinskom sudu u Vukovaru napokon započelo suđenje četvorici mladića okrivljenih za sudjelovanje u unaprijed dogovorenoj tučnjavi 22. kolovoza 2018. godine u kojoj je teško ozlijeđen Ivan Mikuljan (23) iz Andrijaševaca koji je od posljedica ozljeda zadobivenih kobne noći oslijepio.

Trojica okrivljenih, Luka Miškulin (22) iz Vinkovaca, Domagoj Culej iz Jarmine (25) i Danijel Hodak (22) iz Rokovaca, na današnjem su ročištu izjavila da se ne osjećaju krivima za ono što im se stavlja na teret, dok je Gabrijel Ćekić (22) iz Vinkovaca priznao krivicu za kazneno djelo sudjelovanja u tučnjavi. Saslušanjem upravo njegovih iskaza u policiji i Državnom odvjetništvu započelo je današnje suđenje.

U svom iskazu Ćekić je naveo kako je inkriminiranom događaju iz 22. kolovoza 2018. godine prethodila tučnjava koja se zbila na kirvaju u Rokovcima nekoliko dana ranije:

Tom prigodom Mikuljan me gurao, u pomoć mi je priskočio Miškulin, a ja sam prema njihovoj ekipi bacio čašu i tada je nastala tučnjava. Njih desetorica tukli su nas četvoricu. Idući dan to se pročulo, a dečki iz Vinkovaca koji članovi naše Facebook grupe ”Samo Vinkulja” govorili su da bismo se trebali potući s njima. Potom je ekipa iz Rokovaca slala poruke Domagoju Culeju u kojima je tražila tučnjavu. Tako je i došlo do obračuna 22. kolovoza 2018. kada smo se našli u casinu u Vinkovcima. Culej tada nije bio s nama, on je stigao kasnije svojim autom. Kada se pojavila rokovačka ekipa prišao sam Mikuljanu i pitao ga zašto me odgurnuo na kirvaju. U tom trenutku zazvonio mi je telefon i odvojio sam se iz grupe kako bih odgovorio na poziv. Kad sam završio razgovor i pogledao iza sebe vidio sam da je tučnjava počela. Ne znam tko ju je započeo, niti tko je udario Mikuljana – izjavio je na saslušanju Čekić.

Gabrijel Ćekić osjeća se krivim za ono što mu se stavlja na teret, FOTO: db

Pregledana je i snimka nadzorne kamere na kojoj se vidi da se Domagoj Culej naknadno pojavio na mjestu događaja te da se priključio svojoj skupini nakon što je već udareni Mikuljan ležao na tlu. Prema optužnici za udaranje Ivana Mikuljana tereti se prvookrivljenog Luku Miškulina za kojega se tvrdi da je oštećenom zadao snažan udarac stisnutom šakom u lijevu stranu lica. Uslijed udarca Mikuljan je pao i zatiljkom udario u beton zadobivši višestruke i po život opasne ozljede glave koje su za posljedicu imale njegovu višetjednu komu te potpunu sljepoću i povremene epileptičke napade.

Opunomoćenik oštećenog zatražio je da se saslušanje oštećenog Ivana Mikuljana – koji je postavio imovinsko-pravi zahtjev u navodnom iznosu od milijun i pol kuna – obavi u odsutnosti optuženika (pojašnjenja radi, Danijel Hodak je u incidentu sudjelovao na strani Mikuljanove skupine) putem video veze s obzirom na to da bi mu njihova nazočnost mogla prouzročiti dodatni stres i pogoršati zdravstveno stanje što je sutkinja Branka Soldo i usvojila.

Ostali optuženici svoju će obranu iznositi na kraju dokaznog postupka, a na sljedećem ročištu, zakazanom za 12. ožujka 2021. godine, bit će saslušani svjedoci Filip Nikolić, Luka Pranjković i Matej Levaković.

Ivan Mikuljan s ocem, FOTO: db