Nakon sastanka s korona-pozitivnim Anušićem, Plenković svojim dolaskom razveselio Vukovar i Vinkovce

FOTO: db

Predsjednik Vlade Andrej Plenković boravio je danas u posjetu Osječko-baranjskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji. Premda, da je premijer odgovoran koliko i anemičan, do Vukovara i Vinkovaca danas ne bi stigao; naime, nakon što je sudjelovao na svečanom otvorenju Putničkog pristaništa Osijeka na Dravi sastao se s osječko-baranjskim županom Ivanom Anušićem. I tu počinje priča o Anušićevom pozitivnom testu na koronu, a prestaje priča o Plenkovićevoj odgovornosti. No, pod povećalo moramo staviti i Anušićevu odgovornost; je li normalno šetati uokolo čekajući rezultate testa kojemu je prethodila sumnja u zarazu? Ispravite nas ako griješimo. Vijest o pozitivnom nalazu osječko-baranjskog župana, inače, stigla je usred njegova sastanka s premijerom.

I sad, umjesto da je na prvom osječkom kružnom toku premijerov šofer zbog novonastale izvanredne situacije naciljao izlaz prema Zagrebu, Plenković je nastavio krstarenje Slavonijom. OK, cijepljen je protiv korone koju je i prebolio, no to što je imun na koronavirus (iako ni cjepivo nije garancija imunosti!) – opet nas ispravite ako griješimo – ne znači nužno da ne može biti prijenosnik ove globalne pošasti s jedanaest slova.

Uglavnom, u Osijeku je premijer nazočio svečanom uručenju ugovora iz Programa ruralnog razvoja, a potom je štićena Plenkovićeva kolona krenula prema najistočnijoj hrvatskoj županiji. Posjet VSŽ predsjednik Vlade započeo je u Vukovaru obilaskom silosa i pretovarne luke tvrtke VUPIK plus d.o.o., potom se u Vinkovcima sastao s vukovarsko-srijemskim županom Božom Galićem i vinkovačkim gradonačelnikom Ivanom Bosančićem.

Nije premijer propustio nazočiti ni svečanom potpisivanju Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt “Izgradnja obilaznice Apševaca i Lipovca – Sanacija opasnog mjesta na državnoj cesti D57”, a posjet Vukovarsko-srijemskoj županiji završio je obilaskom gradilišta nove zgrade Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci.