NE ŠALI SE Bosančić u Saboru već postavlja pitanja o – Vinkovcima! Plenković odgovorio!

screenshot/Ssabor TV

Kako je najavio, tako je i krenuo. Stoga, izreka kako se prvi mačići bacaju u vodu, kod vinkovačkog gradonačelnika i saborskog zastupnika Ivana Bosančića – ne stoji. Naime, tijekom današnje rasprave u Saboru oko izbora Vlade, Bosančić se izravno obratio aktualnom premijeru i mandataru za sastavljanje nove Vlade Andreju Plenkoviću.

– Prvo Vam želim čestitati na izbornom uspjehu, ali i zahvaliti za sve projekte u cestogradnji na području Vukovarsko-srijemske županije, a to su naša granična transverzala, brza cesta Vukovar-Vinkovci, zaobilaznica Vukovara te dodatna dva traka od Vinkovaca prema Županji koja će se graditi. Ipak, ovdje me jako zanima, iz vašeg govora, željeznica koja je iznimno važna za županiju i Vinkovce i cijeli koridor od Europe prema istoku. Stoga nam je želja da se vrijeme putovanja skrati na nekih 2 sata što bi iznimno bilo važno za naše gospodarstvo i sve putnike u željezničkom prometu!, bilo je pitanje u okviru prvog Bosančićevog nastupa u Saboru.

I dobio je pozitivan odgovor!

– Poštovani zastupniče Bosančiću, čestitam i vama na prvom mandatu u Hrvatskom saboru i da predstavljate Vinkovce. Što se tiče ulaganja u prometnu infrastrukturu, ona je itekako velika i na globalnoj razini i što se tiče financijskog izdvajanja. Naravno da sva ta ulaganja doprinose i rastu hrvatskog BDP-a i zaposlenosti i angažmanu naših građevinskih tvrtki. Nama je važno, nakon ogromnih ulaganja u cestovnu infrastrukturu, zračne luke, pomorske luke, energetsku infrastrukturu, Internet, naglasiti kako su željeznice prioritet. Nama je jedna od dionica Zagreb-Vinkovci u postupku javne nabave. Znam jako dobro da bi pravo oživljavanje komunikacije između Vukovarsko-srijemske županije i Zagreba bila nova i modernizirana željeznička pruga i povezanost koju ćemo nastojati realizirati, potvrdio je Plenković.