Negdašnja ljepotica ostaje gradsko ruglo; za utjehu – prolaznici će biti sigurniji!

Skele su postavljene, pa su se Vinkovčani ponadali; secesijska zgrada na uglu Zvonimirove i Dalmatinčeve ulice – u kojoj je nekoć bio smješten glasoviti Gradski podrum – (napokon!) ide u obnovu! Međutim, ništa od toga…

– U pitanju je zaštitna skela koju je postavio Grad Vinkovci kako bi zaštitio sigurnost prolaznika zbog čestih dojava o padovima odlomljenih dijelova fasade – izvijestio Dalibor Šandrk, pročelnik Upravnog komunalnog gospodarstva i uređenja grada Vinkovaca.

Dakle, ništa od obnove?

– Gradska uprava ne može obnavljati privatno vlasništvo. Usput, koliko sam upoznat, imovinsko-pravni odnosi spomenutog objekta su neriješeni i vrlo zapetljani.

Uglavnom…

– Grad Vinkovci je uz suglasnost Konzervatorskog ureda Vukovar, jer, fasada je zaštićeno kulturno dobro, postavio zaštitnu skelu preko koje ćemo staviti i platno s vizurom zgrade iz njezina najblještavija doba i to je ono što možemo učiniti u konkretnom slučaju – dodaje Šandrk. 

A dok se vlasnički gordijski čvor na raspetlja i obnova postane realna, negdašnja gradska ljepotica ostat će veliko – gradsko ruglo.