Nekadašnja nada Cibalije potpisala ugovor s Hajdukom do ljeta 2024. godine

Foto: Robert Matić / Hajduk.hr

Mladi Vukovarac Šimun Hrgović, koji je u Cibaliji proveo šest godina, danas je produžio svoj ugovor sa splitskim Hajdukom do 2024. godine. Šimun je u Cibaliju stigao u sezoni 2013./2014. iz Radničkog iz Vukovara, a prema Splitu je otišao u kolovozu 2019. godine.

Šimun Hrgović, rođen 20. ožujka 2004. godine, igra na poziciji lijevog bočnog igrača te je standardni član juniorske momčadi Hajduka koju za 20 dana očekuje utakmica 1/16 finala UEFA-ine Lige prvaka mladih protiv madridskog Atletica. U dosadašnjem dijelu sezone, Hrgović  je nastupio 15 puta za Hajduk te je zabio dva pogotka od čega jedan u Ligi prvaka, a svom učinku pridodao je i dvije asistencije.

– Šimun je krenuo je Radničkom iz Vukovara, 2013. godine prešao je u Cibaliju, a putem talent skautinga 2019. godine doveli smo ga u kadetski uzrast gdje je nastavio svoj put. Stigao je kao profinjeni vezni igrač kojeg smo kao kadeta usmjerili na lijevi bok. Kvalitetan je u napadačkom segmentu, ima odličan ubačaj i vjerujem da će postati igrač za prvu momčad, istaknuo je Voditelj Akademije HNK Hajduk “Luka Kaliterna” Boro Primorac za službene stranice HNK Hajduk.

O produženju ugovora, na istom mjestu oglasio se i sam Hrgović:

– Zahvaljujem odgovornim ljudima u klubu što vjeruju i što dalje računaju na mene. Ovo je dokaz da sam zaslužio biti ovdje, ali i još jedan poticaj da se još više trudim i nastavim zacrtanim putem. Naravno, ovo ne bi bilo moguće bez cijele momčadi, mojih suigrača i trenera koji su mi davali prilike. Njima se posebno zahvaljujem.