ZAGREB Nema mjesta za mlade štovatelje sv. Antuna, ali ima za vegane i ljubitelje životinja?!

Veliki broj mladih iz Vinkovaca i drugih mjesta naše županije već tradicionalno sudjeluje u lipanjskom Antunovskom hodu mladih kojeg organizira Centar za duhovna zvanja franjevaca konventualaca, Župa sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu, Župa sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima te Evangelizacijska zajednica „Sveti Duh“ s voditeljem, fra Stjepanom Brčinom.

Ove godine hod se održava 8. lipnja, a kako doznajemo organizatori su suočeni s neobičnim problemom. Naime, grad Zagreb im već dva mjeseca ne odgovara na službeni zahtjev za postavljanje pozornice i razglasa na Trgu Bana Jelačića. Zahtjev su uredno predali još u veljači, a nisu dobili odgovor niti na upućenu požurnicu. U međuvremenu Grad je odobrio korištenje javne površine za događaje koji se odvijaju na isti datum kada i Antunovski hod mladih, a koji su uputili zahtjeve poslije organizatora Hoda, poput Vegesajma u organizaciji Udruge prijatelji životinja uz Zagreba.

Moramo primijetiti da je ovaj potez zagrebačkog gradonačelnika u jeku izborne kampanje zaista nepopularan, stoga je opravdano pitanje smatra li se on gradonačelnikom svih građana Zagreba ili samo njegovih istomišljenika, kao i kako bi uopće izgledala nacionalna politika koju bi vodila njegova stranka Možemo u slučaju dolaska na vlast.