NEMA ŠTEDNJE NA ŠKOLARCIMA Grad Vukovar i ove godine izdvaja 1,4 milijuna kuna za školske materijale

Grad Vukovar će, kao i ranijih godina, roditeljima i učenicima osigurati bezbrižniju novu 2022./2023. školsku godinu nabavom potrebnog školskog pribora i materijala. Kvalitetnom suradnjom s osnovnim školama i ravnateljima, od preuzimanja osnivačkih prava, Grad Vukovar ulaže veliki trud i značajna sredstva u svrhu podizanja pedagoškog standarda u svim osnovnim školama na području grada Vukovara, a sve kako bi najmlađi Vukovarci imali najbolje uvjete pohađanja nastave u školama.

O nabavci školskog materijala za novu školsku godinu, a sa svrhom upoznavanja prvenstveno roditelja, o navedenoj tematici danas je javnost izvijestio gradonačelnik Ivan Penava pojasnivši kako bez obzira na poskupljenja i uštede koje Grad Vukovar čini na brojim područjima, škole i najmlađi Vukovarci nisu oni na kojima će Grad Vukovar štedjeti.

– Sve mjere koje smo do sada provodili te putem kojih smo pomagali učenike i roditelje biti će osigurane i na jesen, s početkom nove školske godine. S obzirom na gradski proračun, iznos planiranih sredstava neće se mijenjati bez obzira na rebalanse. Grad Vukovar će osigurati nabavu bilježnica, tenisica i cvički te nabavu radnih bilježnica (1.-8. razred), geografske atlase (5.-8. razred), povijesni atlasi (5.-8. razred), likovne mape (1.-8. razred), kutije za tehničku kulturu (5.-8. razred) te likovne kutije (1. razred). Za tu namjenu osigurali smo 1.400.000 kuna. Naši sugrađani mogu računati na našu pomoć i planirati svoje troškove računajući na ovu olakšicu od strane Grada Vukovara – rekao je gradonačelnik Ivan Penava.

Pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport i branitelje Darko Dimić pojasnio je kako će uz radne materijale Grad Vukovar ponovno uložiti napore za osiguranje pomoćnika u nastavi, ali i nastavak održavanja produženog boravka.

– Osim radnih materijala koje ćemo nabaviti učenicima, nastavit ćemo i s ostalim davanjima za obrazovanje, a tu mislimo na pomoćnike u nastavi. Ove godine osigurat ćemo 33 pomoćnika za nešto više od 40 učenika. Jednako tako, nastavljamo izdvajati sredstva od 1.600.000 kuna za produženi boravak u školama – naglasio je Darko Dimić te dodao kako će Grad Vukovar i dalje ulagati napore te pomoći roditeljima kako bi njihov standard bio neupitan i kako bi im pomogli da što kvalitetnije i lakše uđu u novu školsku godinu.

Pročelnik Dimić iskoristio je priliku te se osvrnuo na obnovu OŠ Nikole Andrića objasnivši kako je postupak obnove završio te je u tijeku postupak opremanja škole.

– Nadamo se, ukoliko ne bude većih problema, da će naši osnovnoškolci novu školsku godinu započeti u obnovljenoj OŠ Nikole Andrića – poentirao je Dimić.