Nepopularni rekord, čak 226 novozaraženih COVID-19 infekcijom u našoj županiji!

Prema podacima pristiglim jutros do 8.00 sati u Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata 226 je novih pozitivnih osoba na COVID-19 što je najveći zabilježen broj zaraženih u jednom danu na području najistočnije hrvatske županije od početka epidemije.

Najviše zaraženih osoba je iz Vinkovaca, njih 57, slijede: Vukovar 44, Županja 16, Borovo i Privlaka po 9, Ivankovo 7, Ilok i Otok po 6, Ilača 5, Gunja i Jarmina po 4, Bobota, Cerna, Markušica, Negoslavci, Strošinci i Štitar po 3, Andrijaševci, Bošnjaci, Bršadin, Donje Novo Selo, Komletinci, Lipovac, Lovas, Ostrovo, Podgrađe, Retkovci, Vera i Tovarnik po dvije te Babina Greda, Banovci, Bapska, Bokšić, Cerić, Drenovci, Gradište, Petrovci, Rokovci, Slakovci, Stari Jankovci, Stari Mikanovci, Šiškovci, Tordinci, Trpinja, Vođinci i Vrbanja s po jednom zaraženom osobom. Nažalost, jedna osoba je preminula čime se broj umrlih popeo na 70.     

Brojevi otkrivaju i to da je od početka epidemije ukupan broj zaraženih osoba na području VSŽ 4.512, od kojih je 3.686 osoba izliječeno. Trenutno su zbog COVID-19 infekcije hospitalizirane 62 osobe.

Rekordan broj zaraženih u VSŽ
Rekordan broj zaraženih u VSŽ, FOTO: Ilustracija