Nepromišljeni tandem u Otoku pronašao i aktivirao ručnu bombu, ozlijeđeni 34-godišnjak izvan životne opasnosti

Jučer u kasnopopodnevnim satima u Otoku 34-godišnji hrvatski državljanin se unutar obiteljske kuće ozlijedio aktiviranjem detonatora upaljača ručne bombe.

Ozlijeđeni 34-godišnjak je u društvu 32-godišnjaka u tavanskom prostoru obiteljske kuće pronašao tri ručne bombe i 85 komada raznovrsnih streljiva. Navedeno minsko-eksplozivna sredstva odnijeli su u stambeni prostor obiteljske kuće, a  34-godišnjak je unutar sobe nestručno manipulirao ručnom bombom pri čemu je odvojio te aktivirao detonator upaljača bombe, zbog čega se ozlijedio. Hitna medicinska pomoć je 34-godišnjaku ukazana u OŽB u Vinkovcima, izvan životne je opasnosti, dok 32-godišnjak, srećom, nije ozlijeđen.

Policija je na mjestu događaja provela očevid tijekom kojeg osim navedenih nisu pronađena druga minsko-eksplozivna sredstva ili naprave.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijski službenici su utvrdili sumnju da je 34-godišnjak počinio kazneno djelo Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari i kazneno djelo Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom dok se 32-godišnjak sumnjiči da je počinio kazneno djelo Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Policija će nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti odgovarajuću kaznenu prijavu.