NESREĆA NA CESTI PRIVLAKA-OTOK Oboje teško ozlijeđenih vozača su policijski službenici!

FOTO: PU vukovarsko-srijemska

Potaknuta člankom pod naslovom ”U direktnom sudaru na cesti Privlaka-Otok troje ozlijeđenih!” objavljenim danas (posrijedi je službeno izvješće PU vukovarsko-srijemske) na našem portalu u kojem smo izvijestili o prometnoj nesreći koja se 2. lipnja oko 23 sata dogodila na cesti Privlaka-Otok, našoj redakciji javila se obitelj 22-godišnje vozačice iz Vrbanje koje je sudjelovala u spomenutoj nesreći. Poručili su sljedeće:

– Želimo vjerovati da je policija savjesno odradila očevid i da je imala namjeru točno i istinito utvrditi sve okolnosti koje su dovele do ove prometne nesreće. Međutim, prema našim saznanjima, nesreća se dogodila na posve drugačiji način od onoga koji je opisan u preliminarnom izvješću PU vukovarsko-srijemske. Smatramo kako je u ovom času prerano donositi zaključke kakvi su izneseni u policijskom izvješću, tj. u tekstu na portalu Vinkulja.hr, s obzirom na činjenicu da je vozač drugog vozila koje je sudjelovalo u nesreći vozilom upravljao u stanju teškog pijanstva (1,54 promila, op.a.). Jedna od tvrdnji iz teksta koju će biti lako oboriti odnosi se na navodno nekorištenje sigurnosnog pojasa od strane članice naše obitelji, jer je iz medicinske dokumentacije razvidno kako postoje vidljive ozljede na njezinu tijelu nastale uslijed stezanja sigurnosnog pojasa. Imajući u vidu sve navedeno, smatramo uputnim pričekati rezultate prometno-tehničkog i toksikološkog vještačenja jer su svi zaključci prije toga u najmanju ruku preuranjeni. Aktualni zaključci su prema našem uvjerenju pogrešni, a posebno onaj o osobi koja je skrivila prometnu nesreću.

Inače, oboje sudionika, prema neslužbenim (ali provjerenim!) informacijama su – policijski službenici. Što cijeloj priči daje dodatnu dimenziju.