Nesvakidašnja utrka „Potraga za božićnim blagom” – 600 metara, poderane gaće, kobasica, kuhano vino, alkotest…

Hrvoje Klarić, organizator “Potrage za božićnim blagom” FOTO: db

Potraga za božićnim blagom”, službeni je to naziv uzbudljive i na ovim prostorima – pa i mnogo šire! – dosad nezabilježene adventske utrke koja će ovoga petka biti održana u Vinkovcima s početkom u 18 sati. Start i cilj je ispred Gradskog muzeja, a organizaciju utrke koja se sastoji od šest kontrolnih točaka, potrage za blagom i ciljne provjere potpisuje Sportska udruga građana FCT.

– Ukupna dužina rute je oko 600 metara, a kontrolne točke sadržajno su povezane i moraju se proći prema redoslijedu i sadržaju. Zanimanje za utrku bilo je ogromno, za sudjelovanje se prijavilo 36 tročlanih ekipa, već drugog dana smo popunili predviđenu kvotu i zatvorili prijave – napominje Hrvoje Klarić, predsjednik ove agilne udruge koja se tijekom aktualne godine već istaknula organizacijom zanimljivih atletskih događaja (5-kilometarski Orion, 10-kilometarski Orient Express 10 km, utrka s preprekama Valens Victorius, Vinkovački polumaraton).

U nastavku o zanimljivom itinereru:

* 1. točka – svaka ekipa mora pojesti dvoje poderanih gaća po članu kako bi dobila natjecateljsku majicu i kemijsku olovku;

* 2. točka – svaka ekipa mora popiti dvije rakijice po članu kako bi dobila kuvertu s tajnim zadacima koji će do natjecanja ostati tajna, a rješavat će se tijekom utrke.

* 3. točka – svaka ekipa mora pojesti dvije fritule po članu;

* 4. točka – svaka ekipa mora popiti čašu kuhanog vina po članu;

* 5. točka – svaka ekipa mora pojesti jednu kobasicu i jednu čvarkušu po članu;

* 6. točka – svaka ekipa mora popiti jedno pivo po članu kako bi dobila zagonetku s tri termina pomoću kojih moraju odgonetnuti rješenje zagonetke (osoba ili pojam vezan uz Vinkovce). Svaka ekipa ima tri pokušaja pogađanja rješenja, ukoliko iz tri pokušaja ne uspiju, ekipa mora popiti dodatna tri piva kako bi dobili novu zagonetku. Tako igraju dok ne ponude točan odgovor!

* 7. točka – nakon uspješno završene zagonetke ekipe pristupaju potrazi za blagom.

Klarić o rangiranju ekipa:

– Nakon što ekipa pronađe božićno blago, dolazi u ciljnu ravninu. Ondje čeka patrola prometne policije koja alkotestom mjeri razinu alkohola u krvi i rezultati se zapisuju, a zbroj svih promila u ekipi čini broj minuta koje će se dodati ukupnom vremenu. Svakoj ekipi mjeri se ukupno vrijeme, na ukupno vrijeme dodaju joj se kaznene minute za neispravno završene zadatke i broj koji se dobio zbrajanjem promila na alkotestu. Pobjednik je ekipa koja nakon obračuna ima najbrže vrijeme. Jednostavno, zar ne?

Tko preživi, pričat će…

– Svaka ekipa broji tri člana i prije početka imenuje kapetana koji će zastupati ekipu i komunicirati s osobljem utrke na štandovima i prilikom rješavanja zagonetke. Kontrolne točke ne smiju se preskakati. Za svaki neispravno odrađen zadatak ili neispunjen uvjet kontrolne točke ekipa dobiva dvije kaznene minute – dodatno je pojasnio Klarić pogledavajući prema nebu iz kojeg sutra u vrijeme održavanja utrke ne bi trebalo kišiti, a ni sniježiti.

Umjesto zaključka, podsjetnik na najvažnije; „Potraga za božićnim blagom”, petak u 6, kod topa!