Nexe Grupa donira milijun kuna građevinskog materijala Banovini

Našička Nexe Grupa, čija je jedna od glavnih okosnica vinkovački Dilj d.o.o., donirat će građevinski materijal u vrijednosti 1.000.000 kuna za obnovu potresom oštećenih područja. U toj tvrtki smatraju kako je riječ o vlastitoj obvezi pomaganja zajednici u kojoj djeluje. Na tom tragu, predsjednik uprave Nexe grupe Ivan Ergović pismeno se obratio Vladi Republike Hrvatske kako bi donacija bila upućena tamo gdje je pomoć najpotrebnija.

Suosjećajući s ljudima koji su izgubili domove, ovim putem izražavamo našu spremnost da se u projekt obnove uključimo donacijom građevinskog materijala u vrijednosti milijun kuna. Kako bi donacija došla do najugroženijih obitelji, zatražili smo podršku Vlade RH u njenoj realizaciji. Vjerujemo da ćemo na taj način najbrže doći do najpotrebitijih obitelji u ovoj teškoj i izazovnoj situaciji“ izjavio je Ivan Ergović.

Uz donaciju, Nexe Grupa ponudila je i suradnju u projektu obnove, čemu je preduvjet pružanje nužne tehničke podrške od strane resornog Ministarstva. Nexe Grupa vjeruje kako svojim građevinskim materijalima može doprinijeti bržem i uspješnijem rješavanju ovog iznimno zahtjevnog projekta obnove, osiguranja uvjeta za nastavak normalnog života i povratka obitelji u njihove domove.

FOTO: Nexe Grupa