Nezaustavljivi Vozab udaljio Vinkovčane od Lige za prvaka; Spačva – Dubrava 33:36

Taman kad se (u)činilo kako polako hvataju formu i optimalnu radnu temperaturu (pet bodova osvojenih u prethodne tri utakmice), a ujedno i priključak za pozicijama koje vode u Ligu za prvaka, rukometaši Spačve poskliznuli su se na „koru od banane”.

U domaćoj utakmici 10. kola Paket24 Premijer lige – Lige A protiv Dubrave odigrali su vrlo dobro prvo poluvrijeme, ali i katastrofalan nastavak ogleda, pa su bodovi otišli u Zagreb. I to ponajprije zahvaljujući Toniju Vozabu koji je u napadu bio teško zaustavljiv, domaće je vratare probio u čak jedanaest navrata!

Domaći su posebno podbacili u posljednjih pet minuta kada se utakmica lomila. I slomila na gostujuću stranu. U 55. minuti na semaforu je bljeskalo 30:30, no sve nakon toga bilo je na strani Vozaba i družine.

U 11. kolu Spačva gostuje kod Gorice, a nakon deset odigranih kola na vrhu ljestvice Lige A očekivano se nalazi PPD Zagreb s maksimalnih 20 bodova. Slijede Gorica s 11, Poreč i Dubrava s po 10, Karlovac /-1/ i Umag s po 8, Spačva 7 te Rudar /-1/ s 4 osvojena boda. Tri prvoplasirane momčadi u drugoj rundi natjecanja igrat će Ligu za prvaka.

SPAČVA                  33 (18)

DUBRAVA               36 (16)

VINKOVCISD OŠ Bartola Kašića. Gledatelja 100. Suci: Siniša Bosak i Željko Herceg (oba Varaždin).

SPAČVA: Ćirović 1 (11), Pašagić (2+1), Rimac; Maroš 5, B. Mažurana 9, Nađ, Čičak 1, Božičević 3 (1), Vignjević 9 (2), Blašković, Zadro, F. Mažurana, B. Peštić, Kuže 2, Bolanča 2, N. Peštić 1. Trener: Josip Mečić.

DUBRAVA: Matov (6), Marković (4), Kajba; Farkaš 1, Vozab 11 (3), Barbić 5, Mandić, Šalić 2, Turčić, Lisac 7, Preglej, Malbašić 4, Sofić 3, Petreković, Kaštelan, Komljenović 3. Trener: Krešo Ivanković.

Sedmerci: Spačva 3 (3), Dubrava 5 (3).

Isključenja: Spačva 8 minuta (Bolanča 2+2, N. Peštić 2, B. Mažurana 2), Dubrava 6 minuta (Kaštelan 2+2, Malbašić).

Igrač utakmice: Toni Vozab.