Nezavisni kandidat Goran Ileković u Jarmini detronizirao dugogodišnjeg HDZ-ovog načelnika Andriju Draganića!

Nakon 28 godina HDZ je izgubio čvrstu utvrdu u Jarmini; nezavisni kandidat Goran Ileković nakon treće izborne runde (druga je, podsjećamo, slovom zakona morala biti ponovljena na biračkom mjestu broj 1 zbog listića viška u biračkoj kutiji!) ostvario je bolji rezultat od HDZ-ovog kandidata Andrije Draganića koji tako nakon sedam mandata, odnosno punih 28 godina, napušta načelničku dužnost u Općini Jarmina!

Draganić je, doduše, u današnjim ponovljenim izborima bio uspješniji od Ilekovića (402:384) koji je, međutim, u drugom krugu na biračkom mjestu broj 2 ostvario prednost od 42 glasa, tako da mu nije osobito naškodio današnji poraz -18, jer je u ukupnom zbroju glasova bolji od Draganića za 24 glasa (687:663)!

– To je to! Borba je bila žestoka, ali uz dobar tim i ogromnu podršku uspjeli smo ostvariti veliku pobjedu. Večeras ćemo malo proslaviti, a već sutra idemo raditi na dobrobit svih mještana Jarmine – rekao je novi općinski načelnik Jarmine Goran Ileković dok je sa svih strana primao čestitke za ostvareni izborni rezultat.

– Prvi potez novog načelnika? Primiriti strasti u selu, zasukati rukave i početi raditi na zajedničku korist i boljitak Jarmine. Andrija Draganić bio je u našem stožeru, čestitao je na pobjedi, onako ljudski, zahvaljujem mu na tome, kao i na dosadašnjem radu – dodao je Ileković.

Andriju Draganića susreli smo pred mjesnom crkvom, u pratnji bivšeg saborskog zastupnika Steve Culeja i Tomislava Pracaića, novoizabranog općinskog vijećnika. Komentar rezultata izbora?

– Čestitam pobjedniku izbora i zahvaljujem svim mještanima Jarmine što su u ovako velikom broju izišli na izbore, a osobito onima koji su mi dali podršku. U tijeku idućega tjedna napravit ćemo primopredaju vlasti – izjavio je Andrija Draganić koji će se sutra ujutro prvi put nakon 28 godina probuditi kao čovjek bez načelničke titule.

– Zemlja će se vrtjeti kao i prije, vidjet ćete. Bio sam spreman na ovakav epilog, očekivao sam čak i teži poraz u trećem krugu, ali ovaj tijesan rezultat (i u drugom krugu u kojem su ustanovljene nepravilnosti zbog kojih su izbori morali biti ponovljeni Draganić je izgubio za 24 glasa, op. a.) govori u prilog činjenici da su mještani Jarmine razumni i svjesni da s ponavljanjem izbora imam veze koliko i s plimom i osekom. Dakle, baš nikakve! – zaključio je Draganić.

Nakon izborne dramatike Jarminu očekuje i postizborna neizvjesnost. Ključeve pritom drži Mario Smetiško čija je nezavisna lista Mladi za Jarminu osvojila dva vijećnička mandata, HDZ ima tri „ruke”, a Ilekovićeva lista četiri. Za većinu u Općinskom vijeću treba pet! Možemo li Smetišku već čestitati na dužnosti predsjednika Općinskog vijeća? Pričekajmo ipak „bijeli dim”…