Nije Stubica već Jarmina; Umalo “seljačka buna” zbog odluke o ponavljanju izbora zbog jednog listića viška!

Izborna utakmica u Jarmini ipak još nije gotova; igrat će se i treće poluvrijeme! Kronologija dramatične večeri, otprilike, išla je ovako; negdje oko 19.30 sati izborni semafor pokazivao je pobjedu nezavisnog kandidata Gorana Ilekovića nad HDZ-ovim Andrijom Draganićem 674:650. I slavlje u Ilekovićevom taboru moglo je početi…

Ali, nešto kasnije ispostavilo se da Ilekovićev pripremljeni pobjednički pjenušac mora još neko vrijeme mora ostati u hladnjaku. Jer, u glasačkoj kutiji na jednom od dva izborna mjesta u Jarmini pronađen je jedan listić viška! Prevedeno, novi izbori nameću se kao nužnost, zakon je tu nedvojben. Taman da je kandidat XY dobio 100-postotno povjerenje birača. Listić manjka može biti, ali jedan viška – nipošto!

Nezadovoljni Ilekovićevi simpatizeri spontano su se okupili ispred općinske zgrade prosvjedujući zbog ovakvog epiloga, za svaku slučaj ondje su bili i policijski službenici. Zlu ne trebalo. Srećom, nije trebalo. Prosvjednici su se razišli negdje iza 23 sata.

Zaključak? Birački odbor nije dobro odradio svoj posao, napravio je propust i bit će raspušten. Ponovljeni izbori održat će se sljedeće nedjelje, 6. lipnja. S novim biračkim odborom.