Nijemac autocestom bjesomučno jurio brzinom od čak 245 km/h!

FOTO: Ilustracija

Policijski službenici u presretačima na autocesti Zagreb – Lipovac zbog nesavjesnih vozača zadnjih dana imaju pune ruke posla. Izdvajamo neka postupanja policijskih službenika Postaje prometne policije Vinkovci; 34-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine je, prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilima, upravljao osobnim automobilom bosansko-hercegovačkih registracijskih oznaka brzinom od 192 km/h, radi čega mu je uručen prekršajni nalog kojim je izrečena novčana kazna od 10.000 kuna i naplaćeno dvije trećine te kazne, kao i novčana kazna od 1.000 kuna te zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od tri mjeseca.

„Tešku nogu” imao je i 66-godišnji državljanin Bugarske koji je upravljao osobnim automobilom švicarskih registracijskih oznaka brzinom od 209 km/h, radi čega mu je uručen prekršajni nalog kojim je izrečena novčana kazna od 5.000 kuna i naplaćeno dvije trećine kazne te zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od jedan mjesec.

Istom kaznom sankcionirani su i 48-godišnji državljanin Njemačke koji je zatečen u upravljanju osobnim automobilom njemačkih registracijskih oznaka brzinom od čak 245 km/h (!) te 48-godišnji državljanin Srbije koji je zatečen u upravljanju osobnim automobilom srbijanskih registracijskih oznaka brzinom od 209 km/h.

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske i dalje će svakodnevno provoditi nadzor prometa na cestama u cilju povećanja razine sigurnosti u prometu.

Sve sudionike u prometu pozivamo na oprez i poštivanje prometnih propisa, kako svojim neodgovornim ponašanjem ne bi doveli u opasnost vlastiti, ali i život ostalih sudionika u prometu. Prometna nesreća se može dogoditi svakome. Stoga, budite oprezni prilikom sudjelovanja u prometu, poštujte prometne propise, čuvajte sebe i druge!