Nikola Kajkić: Ja sam prijavio nesuđenog srpskog vojnika, a MUP RH ga vrati u hrvatsku policiju?!

Nikola Kajkić/privatni album

Nakon što je danas u javnost procurila informacija kako je hrvatski policajac, koji se bez znanja MUP-a RH odazvao mobilizaciji vojske Republike Srbije, danas vraćen u policiju, kontaktirali smo Nikolu Kajkića koji je hrvatskog policajca i nesuđenog srpskog vojnika (podaci poznati redakciji) prijavio državnim institucijama

– Da točno, ja sam to prvi saznao i odmah to prijavio institucijama, a nakon prijave vrh MUP-a je vršio brojne pritiske na mene, tražeći da “spustim loptu” i da nije to baš tako kako sam ja napisao u prijavi!

Da li ste im udovoljili zahtjevu?

– Ma ne, ja nisam osoba koja popušta ucjenama i prijetnjama! Svjesni su oni toga.

Kako je moguće da se izrekne ovakva mala kazna?

– Nije moguće, ali kada su vam mama i tata u SDSS u, još pored toga mama je predsjednica Srpskog kulturnog vijeća PROSVJETA, i pod punom zaštitom su HDZ-a, sve je moguće! Kazna od 10% se inače izriče policajcu kada vozi brze od dozvoljenog, ne veže sigurnosni pojas u službi i sl. Za ovakav prijestup se izriče otkaz ili uvjetni otkaz! Pa on je bio suspendiran od posla nekoliko mjeseci, i sad se kao mobilizirani srpski vojnik vraća u redove hrvatske policije! Čudno je sve to, međutim kada znamo tko nam je ravnatelj i ministar policije ne treba se tome čuditi.

Tko mu je i gdje sudio?

Sudilo mu je disciplinsko vijeće u Osijeku, to vam nije sud! To vam je upravni postupak poslodavca MUP-a RH i tamo se izriču isključivo odluke koje izriče ministar ili ravnatelj policije, ovi ih samo prenesu na papir. To vam je skupina koja će završiti u zatvoru, ako i kad na čelo policije dođe pošten i stručan čovjek!

A tko je bio sudac?

Nije on sudac, on je predsjednik Disciplinskog vijeća, upravni je to postupak. Predsjednik je isti onaj koji je meni izrekao otkaz za ništa, samo zato sto sam ukazivao na istinu i otkivao zločince! To je bio moj prijestup! To me koštalo HDZ-SDSS sankcije u vidu otkaza. Nevjerojatna je to priča!

Da li je bilo još policajaca srpske nacionalnosti koji su suspendirani?

– Navodno je bilo još nekoliko, najmanje njih 4, ali samo ovog sam uspio razotkriti, za druge imam samo sumnju! Međutim ono što je bitno, treba naglasiti da najmanje njih 15 policajaca srpske nacionalnosti honorarno radi i za potrebe srpske obavještajne službe BIA. U to sam se sam osobno uvjerio kod uhićenja i tijekom sudskog postupka protiv mene u Srbiji. Hrvatski policajac koji ima srpsko i hrvatsko državljanstvo ne može biti hrvatski policajac, tu su zakazali oni čiji je to posao! S druge strane, u Srbiji postoji zapreka oko prebivališta u Srbiji ukoliko tamo ne živiš odnosno, živiš i prebivaš u Hrvatskoj, to je zabranjeno kod njih! Doista je čudan razlog da taj policajac ima prebivalište u Srbiji, za to zasigurno postoji nekakav razlog? Možda službe naknadno otkriju koji je. Ali zaključno, u nadolazećim izborima građani trebaju dobro procijeniti kako i kome dati glas! Ovo sto se danas događa nije dobro i vodi u krivi smjer, zaključio je Kajkić.