Nikola Kajkić: Još u travnju sam ukazivao na kriminalne radnje u Plinari istočne Slavonije!

I dok u Vukovarsko-srijemskoj županiji čekaju konkretne dodatne informacije vezane uz „slučaj Ratkić” prije kojih nisu skloni komentirati događaj koji je obilježio ovu subotu, nezavisni županijski vijećnik Nikola Kajkić ne oklijeva s obraćanjem javnosti:

– U konkretnom slučaju postoji osnovana sumnja na počinjene kaznenog djela Zlouporaba u gospodarskom poslovanju s ciljem pribavljanja imovinske koristi koja se procjenjuje na više stotina milijuna kuna – kaže Kajkić podsjećajući kako je kao županijski vijećnik u travnju ove godine nakon izvješća o poslovanju Plinare istočne Slavonije na sjednici Županijske skupštine spomenutoj tvrtki poslao dopis koji je ukazao na nekoliko nepravilnosti.

– I to oko cijene nabavke plina i kupoprodaje plina po sumnjivim okolnostima, zatim oko angažiranja jedne te iste revizijske kuće u posljednjih osam godina, a koja je povezana s članovima Uprave i Nadzornog odbora Plinare istočne Slavonije d.o.o. što budi sumnju u zlouporabu i korupciju te oko netransparentnog prepuštanja vlasničkih udjela! Sada je očito da sam još tada bio na tragu kriminalnih radnji zbog kojih je danas došlo do uhićenja zbog kojih sam još danas županu Damiru Dekaniću i Županijskoj skupštini uputio prijedlog da se na sljedećoj sjednici na dnevni red za uvrsti točka o poslovanju Plinare istočne Slavonije, smjeni direktorice Marije Ratkić, članova Uprave i Nadzornog odbora. Sad ćemo vidjeti tko želi transparentan i zakonit rad, a tko onima koji kradu omogućuje krađu! – poručio je Nikola Kajkić.