Nikola Kajkić o policijskom viđenju „slučaja Mirkovci”: “Po čijem nalogu lažu?”

Nezavisni županijski vijećnik Nikola Kajkić/privatni album

Unatoč tome što je prvi čovjek vukovarsko-srijemske policije Ante Zovak danas potvrdio kako je policija pravovremeno odradila sve potrebne radnje po pitanju napada na branitelja u kafiću u Mirkovcima, nezavisni županijski vijećnik Nikola Kajkić i dalje tvrdi – suprotno.

O propustima policije, naime po izjavi oštećenog, kao i svjedoka (kojih je najmanje dvoje), pri dolasku policije na mjesto događaja 14. siječnja 2024 godine, u jedan mirkovački ugostiteljski objekt, počinitelj (podaci poznati redakciji, op.a.) je zatečen na mjestu događaja, pod vidnim utjecajem alkohola. Pri tome je, u prisutnosti policajaca prijetio hrvatskom branitelju (podaci poznati redakciji op.a.) koji je oštećen prekršajem i kaznenim djelom. Sad pitam, zašto su policijski službenici propustili poduzeti radnje sukladno svojim ovlastima, a koje su bili dužni poduzeti; alkotestirati počinitelja, uhititi ga, zadržati do završetka prekršajne odnosno kriminalističke obrade, sve u Zakonom propisanim rokovima)? Zašto i zbog čega je policija u priopćenju napisala da počinitelja nije zatekla na mjestu događaja, kada ga je zatekla na mjestu događaja? Tko i zbog čega i po čijem nalogu laže i obmanjuje građane, a sve na štetu oštećenika!, tvrdi Nikola Kajkić koji reagira jer se osjeća prozvanim na današnjem sastanku o kojem smo već pisali.

Nadalje Kajkić tvrdi, prenoseći izjave oštećenika i svjedoka, „počinitelj je prijetio oštećeniku , riječima “pazi šta radiš, pazi gdje se krećeš i pazi šta pričaš”, nakon čega mu je udario šamar. Ovakvim radnjama kod oštećenika je izazvan strah za svoj život i tijelo, čime su nesporno ispunjeni elementi bića kaznenog djela prijetnje, (opisani u članku 139 KZ RH), kao i sama činjenica da izgovorene riječi uvrede i prijetnji imaju sadržaj koji ispunjava biće djela poticanja na mržnju iz domena kaznenog djela javnog poticanja na mržnju i nasilje (članak 325 KZ RH), što iziskuje i kriminalističku obradu uz uhićenje i zadržavanje počinitelja djela.”

Iz svega navedenog, prema riječima Nikole Kajkića tvrdnje o tome kako je ovaj događaj ispolitiziran su „smiješne i nedopustive”.

Na kraju, sudionici današnjeg sastanka Ivan Bosančić i Damir Dujić trebali bi znati kako je tom hrvatskom branitelju iz Mirkovaca isključena struja u njegovoj kući još u kolovozu 2023. godine, a da smo mu ja Nikola Kajkić kao županijski vijećnik i župan Dekanić do sada osigurali nekoliko paketa hrane da preživi. toliko o brizi za Hrvatskog branitelja od govornika, zaključio je u jednom dahu Nikola Kajkić.