Nikola Kajkić: Pozivam Bosančića i njegove direktore da se zajedno testiramo na drogu!

 
Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić nerijetko je na meti političkog suparnika s “gradskih terena” Gorana Kajkića, a sada ga je u “klinč” uhvatio još jedan Kajkić. I to Nikola, Goranov stariji brat i nezavisni županijski vijećnik čiji je sin Mateo uvjetno osuđen zbog rabote s marihuanom. 
 
– Bosančić je uokolo novinarima raznih portala slao link na tekst objavljen u Jutarnjem listu, u kojem je inače urednica Slavica Lukić, supruga Milorada Pupovca, a koji se odnosi na presudu mome sinu. Koju je prethodnim dogovorom pribavio i proslijedio spomenutim novinama. Posjedujem screenshotove poruka koje je Bosančić slao i drugim novinarima od kojih je tražio objavu toga članka, što ću proslijediti USKOK-u. Udara mi po djeci, na ovome neće ostati, budite sigurni – kaže u uvodu Nikola Kajkić koji (se) naglas pita:
 
– Prije svega, odakle Ivanu Bosančiću sudska odluka? Naime, do danas ju od suda nije zaprimio niti moj sin Mateo. A, usput rečeno, donio ju je sudac za mladež, što cijelu priču stavlja u poseban okvir.
 
Kajkić još malo o sinu Mateu koji je u vrijeme počinjenog djela koje mu se stavlja na teret bio maloljetan…
 
– Djeca zbog društva i radoznalosti čine razne stvari. Ponekad nepromišljeno i iz znatiželje ili gluposti. Je li krimen ako mladi čovjek konzumira marihuanu? Imam svoj stav o tome i ne osuđujem nikoga. Niti bilo koga zbog toga aboliram. Inače, Mateo je danas vrlo dobar izvanredni student druge godine Ekonomskog fakulteta, ima svoju malu tvrtku i na Jadranu se bavi ugostiteljskom djelatnošću. Živi i školuje se od svog rada kroz realni sektor. Nije član niti jedne stranke. Pa, ako je i pušio marihuanu i shvatio da to nije pravi put, zar ja kao ne trebam biti podrška ne samo svom, već i svakom drugom djetetu koje u životu pogriješi i shvati pogrešku. Svatko je od nas u mladosti i ludosti činio nešto zbog čega žali i danas to sigurno ne bi ponovio!
 
A onda je Nikola Kajkić skinuo rukavicu i bacio ju Bosančiću u lice!
 
– Ovim putem javno pozivam da se vinkovački gradonačelnik i predsjednik GO HDZ-a Ivan Bosančić i direktori njegovih gradskih tvrtki zajedno sa mnom odazovu testiranju na drogu i da se rezultati javno objave. Znam zašto to govorim. A zna i on. To možemo učiniti odmah sutra. Ili najkasnije prekosutra. Da im ne ishlapi…