Nikola Kajkić žestoko opleo po vladajućima; nije štedio niti Suvereniste s kojima je bio u koaliciji!

Na današnjoj sjednici županijske Skupštine vladajuća koalicija (HDZ, SDSS, Suverenisti, HSU), pobrinula se da 27 točaka dnevnog reda budu što manje zanimljive, kako se u ovo predizborno vrijeme ne bi medijski prozivalo vladajuće, stava je nezavisni vijećnik Nikola Kajkić koji je većini predbacio niz stvari koje on vidi kao – probleme.

Među ključnim označio je izostanak obnove škole u Retkovcima, naglasivši kako je nevjerojatno da se taj problem neće riješiti u sazivu ove Vlade, a dijeca će i dalje zbog aljkavosti putovati u školu i do 15 km.

Kajkić je kritizirao i poticajne mjere u poljoprivredi i gospodarstvu zaključivši kako se taj porblem ne može rješavati na Skupštini, već u državnim institucijama posredstvom županije koja mora inzistirati na izmjeni Zakona o zakupu poljoprivrednog zemljišta te olakšati mladim i malim poljoprivrednicima da lakše dođu do poljoprivrednih zemljišta.

– Oni tu žive i stvaraju obitelji, oni su naš interes, a ne korporacije koje zastupa Matijević i slični. Što se tiče poticanja gospodarstva, među mjerama nema onih koje potiču zapošljavanje mladih pa su ovakve mjere zapravo apsurd i sramota. Mladi vam odlaze sa željom za pronalaskom zaposlenja a vi to niste prepoznali niti u jednoj mjeri, oštar je s govornice bio Nikola Kajkić.

Međutim, prava kanonada uslijedila je kada se Kajkić dotakao četničkih spomenika kojih i dalje, prema njegovoj evidenciji, ima na niz lokacija u našoj županiji. Pri tome nije štedio niti svoje predizborne koalicijske partnere Hrvatske suvereniste koji su na ‘njegovoj’ listi ušli, prvo u Skupštinu, a potom i u – vladajuću većinu!

– HDZ-ovci i Suverenisti, imate obavezu prema ubijenima i nestalima, logorašima i prognanima da prekinete tu koaliciju dok vaš partner ne makne četničke spomenike i ispriča se te krene poštovati žrtvu onih koji su im stvorili Domovinu! Da li Vas je sramota što koalirate sa onima koji i danas veličaju četništvo i slave agresiju na Hrvatsku? Da li vas je sramota što koalirate sa onima koji ni 3 godine od mog zahtjeva odbijaju postaviti spomen ploču ili dati naziv ulice maloj Martini Štefančić (4) iz Borova sela, koju su domaći četnici iz Borova sela zajedno sa Bakom Bernardicom (54), svirepo ubili u njihovom domu?, bez rukavica na rukama sipao je žestinu Kajkić.

U konačnici, Kajkić je poentirao prozivanjem zbog male odštete koju su dobili stradali u prošlogodišnjoj oluji. Po nj, procijenjena šteta iznosi sto milijuna eura, dok je isplata i to samo za saniranje krovova na obiteljskim kućama iznosila svega 7,2 milijuna eura.

– Šta je sa drugom uništenom imovinom; namještajem, podovima, stropovima, zidovima, stolarijom u i na kući, dvorišnim i pomoćnim zgradama? Na to ste zaboravili. I vi bi takvim radom i sa takvom maćehinskom Vladom opet željeli saborske mandate iz ove županije? Nadam se da će vam narod reći – ne može više, zaključio je Kajkić svoj današnji nastup na Skupštini.