Nikola Mažar: Franjo Tuđman i Vukovar bili su neraskidivo vezani!

Počast prvom hrvatskom predsjedniku i utemeljitelju Hrvatske demokratske zajednice Franji Tuđmanu povodom 100. godišnjice njegova rođenja odali su i članovi Gradske organizacije HDZ-a Vukovar čiji je predsjednik Nikola Mažar tom prigodom izjavio:

– Franjo Tuđman i Vukovar bili su neraskidivo vezani. Pod vodstvom dr. Tuđmana stvorena je slobodna, samostalna i neovisna Republika Hrvatska, a njegovom mudrom državnom politikom Vukovar je bez ijedne ljudske žrtve 1998. godine vraćen u ustavnopravni poredak Republike Hrvatske.

Polaganju vijenaca na Memorijalnom groblju u Vukovaru te podno Tuđmanove biste u gradskom središtu nazočio je i vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić.

– Dr. Tuđman je san stotina tisuća i milijuna Hrvata o slobodnoj i samostalnoj Republici Hrvatskoj pretvorio je u stvarnost. Njegovo djelo odmakom vremena sve je svjetlije, no volio bih da nema razmimoilaženja i nadam se kako će protokom vremena doći do ujedinjenja svih koji sada različito misle – rekao je Dekanić, nesumnjivo aludirajući na paralelno obilježavanje stogodišnjice Tuđmanova rođenja koje tijekom popodneva u Vukovaru organizira i Domovinski pokret.