Nikolina Josipović (AK Cibalia) državna prvakinja u bacanju kladiva

Nisu samo nogometaši Cibalije danas bili uspješni! I atletičari vinkovačkog kluba na Zimskom bacačkom prvenstvu Hrvatske kojemu je domaćin Split ostvarili su zapažene rezultate. Mlađa juniorka Nikolina Josipović u bacanju kladiva osvojila je naslov državne prvakinje, a seniorka Ana Korica, mlađa juniorka Sara Petrović i kadetkinja Nikolina Vukasović u istoj disciplini osvojile su brončane medalje.

– Kadetkinja Ema Pavlović u kladivu je bila četvrta, kao i kadetkinja Gabriela Dolanski u disku. Obje su postavile osobni rekord, obje zaslužuju čestitke za nastup kao i sve medaljašice – zadovoljno je konstatirao trener Josip Krpan na kraju dana u kojem je klupska riznica uspjeha obogaćena za još jedan naslov prvaka, a ukupno ih je već pedesetak.

Inače, naslov seniorske državne prvakinje u bacanju kladiva osvojila je i Vinkovčanka Andrea Doria Terzić koja je prošle jeseni promijenila klupske boje, postala je članica AK Slavonija-Žito iz Osijeka. Današnji naslov sedmi je u njezinoj karijeri, prvih šest osvojila je u dresu AK Cibalia.

Sutra, drugoga dana splitskog natjecanja, na bacališta će još dvojica članova AK Cibalia; Niko Šarac i Karlo Kalapati ove nedjelje steći će svoje prvo iskustvo velikog natjecanja. Sretno i – samo hrabro!

 

Dio vinkovačke ekspedicije s dvostrukom olimpijskom pobjednicom i dvostrukom svjetskom prvakinjom Sandrom Perković