Ništa od bolnih rezova, promjena ipak ima; Štiler na razglas, Bušić novi trener juniora?

FOTO: arhiva

Ipak ništa od bolnih rezova koje je najavila predsjednica Uprave HNK Cibalia Dea Lasić, nastavno na događaj od prošloga vikenda kada je nekolicina juniora večer prije kvalifikacijske utakmice za ulazak u Prvu HNL protiv Gorice umjesto kućne samoizolacije odabralo nastup na malonogometnom turniru. Bez znanja trenera Gorana Meštrovića. Ponešto je o tome, doduše, znao tajnik klupske škole nogometa Samir Štiler koji je na spomenutom turniru bio najavljivač na razglasu, ali Štikli nije palo na pamet o tome obavijestiti Meštrovića koji mu je to – logično i očekivano! – prilično zamjerio.

Predsjednica Lasić nakon sastanka na zadanu temu bila je dosta pomirljiva:

– Juniore nitko nije upozorio da ne smiju igrati turnir, a i cijelu sezonu pošteno su odradili tako da prema pojedincima koji su sudjelovali u ovome ne možemo i nećemo primijeniti sankcije. Na kraju krajeva poštenu su odradili cijelu sezonu.

Dakle, ovaj događaj spada pod egidu „nesreća na radu”. Dogodi se. Što ćemo s tajnikom klupske škole nogometa Štilerom?

– Bit će raspoređen na drugo radno mjesto.

Doznajemo kako će u njegovu djelokrugu biti razglas i semafor. Imamo novog tajnika?

– Ne još, ali radimo na tome. Kao i na reorganizaciji škole nogometa.

Rezova, dakle, nema. Promjena ima. Ne samo vezanih uz tajničku dužnost; Goran Meštrović, naime, više neće biti trener juniora.

– Meštrović će biti isključivo voditelj škole. Od njega očekujemo plan koji će povezati rad škole od pretpočetnika do juniora, ali i što bolju suradnju s prvom ekipom, tako da protok igrača bude što kvalitetniji. U posljednje vrijeme škola funkcionira korektno, zabilježeno je dosta dobrih stvari i pomaka, ali tražimo novi iskorak. Još više, još bolje – zaključuje predsjednica Lasić.

Kroz tu prizmu valja gledati i Cibalijin interes za županjskog stručnjaka Hrvoja Bušića kojega u Genscherovoj 10b žele vidjeti na dužnosti trenera klupskih juniora. Bušić – koji je nakon travanjskog razlaza s trećeligašem Đakovo-Croatijom trenutno bez angažmana – prilično dobro poznaje ambijent u vinkovačkom klubu u kojem je više od pet godina radio kao trener juniora i šef škole „Mravunac-Fegeli”.