NISU U ŠTRAJKU, ALI NE RADE Udruga hrvatskih sudaca pohvalila se neradom od 80%

Ilustracija/PEXELS

Iako je povjerenje građana u hrvatsko pravosuđe na najnižim razinama, a može se mjeriti samo povjerenjem u hrvatske političare, hrvatski suci su od danas u – ‘mjerama’. Ne žele očito koristiti riječ „štrajk”, već je popularno ‘komunicirati’ – mjere.

Ako mogu političari, što ne bi mogli i oni. Dođe im na isto.

Prema informacijama od strane provoditelja tih ‘mjera’, Hrvatske udruge sudaca, odaziv na štrajk, koji se tako ne zove, veći je od 80% na državnoj razini, a što se tiče vinkovačkog sudstva, prema informacijama sa suda, tu su rezultati stopostotni. Za čistu peticu!

Oni građani i tvrtke koji su za danas imali rasprave , obaviješteni su putem e-komunikacije i svojih opunomoćenika, tj. odvjetnika. Mjeraši stoga mole stranke da se kod njih raspitaju o daljnjim koracima. Odgođena ročišta bit će zakazana u najkraćem roku nakon završetka mjera, kažu iz krovne udruge sudaca.

U sljedeća se dva tjedna, do petka 2. veljače, odgađaju sve radnje u prvostupanjskim i drugostupanjskim postupcima, osim u hitnim predmetima u kojima bi mogla nastupiti nenadoknadiva šteta. Za vrijeme trajanja mjera upozorenja svi suci bit će na radnom mjestu i obavljati ostale poslove u okviru svoje sudačke dužnosti cijelo radno vrijeme, poručuju iz Udruge.

Kažu kako će se ‘mjere, prekinuti i ranije ako Vlada ispuni njihove zahtjeve. Izborna je godina. Svi smo sigurni da hoće.