Niz Ceranaca prekinut u Vinkovačkom Novom Selu, smjena na vrhu; Borac (KV) „skinuo” Borince

Optimizam i nadu uoči gostovanja kod Dilja u redovima ceranskog Tomislava podgrijavao je statistički podatak o šest uzastopnih pobjeda Plavih. No, fantastičan niz Tomislava prekinut je danas u zapadnom vinkovačkom predgrađu, u utakmici koja je u prvom dijelu bila čvrsta, tvrda i bez izrazitih šansi.

No, u nastavku se otvorilo, a igrali su uglavnom samo domaći koji su bili opasniji, konkurentniji i konkretniji; gostujući krah najavio je Stanićev hitac u desnu vratnicu koji se zbio u 58. minuti.

Do inicijalnih 1:0 Dilj je stigao nakon Terzićeva ubačaja s desnog boka i sjajnog udarca Martinkovića nakon kojeg je lopta završila u „maloj” mreži Kuterovčeva gola. Dvije minute prije kraja Terzić je efektno poentirao iz slobodnjaka s 20-ak metara – 2:0!

– Kada se sve zbroji i oduzme bili smo bolji protivnik, s većim posjedom i boljim šansama od kojih smo dvije i realizirali. Zasluženo smo pobijedili. Prvo poluvrijeme nije bilo baš bajno, malo smo vagali jedni druge, no i u prvih 45 minuta kontrolirali smo situaciju i diktirali ritam. U nastavku smo preuzeli rizik, stisnuli, oni su počeli fizički padati i iskoristili smo to na najbolji mogući način – rekao je trener Dilja Dejan Pavličić koji je ovom zgodom nadmudrio ceranskog stratega i vlastitog bratića Nikicu Bartulovića; Bartulovićev otac Željko (uzgred, dugogodišnji čovjek s Diljeva razglasa) i Pavličićeva majka Ankica rođeni su brat i sestra.

Bartulović je podvukao crtu, pa nam kratko izdiktirao:

– Svemu dođe kraj, pa tako i našoj seriji. Dilj nas je zasluženo pobijedio, a mi se okrećemo nedjelji i utakmici protiv Valpovke.

Od ostalih rezultata 23. kola Međužupanijske nogometne lige Osijek-Vinkovci izdvajamo remi Borinaca na gostovanju u Livani te pobjedu Borca iz Kneževih Vinograda u Babinoj Gredi, što je dovelo do smjene na vrhu. Borac i Borinci bodovno su izjednačeni, no Baranjci imaju za dva pogotka bolju gol-razliku u odnosu na Jarminčane.

Rezultati 23. kola: Otok – Borac (B) 4:1 (Damjanović 11′, 79′, Vidović 36′, Storjak 71’/Kovačević 10′), Šokadija – Borac (KV) 1:3 (Knežević 41’/Brdar 31′, Polanec 64′, 88′), Tomislav (L) – Borinci 2:2 (Roso 48′, 70’/Ležaić 11′, V. Šest 36′), Zrinski (B) – HAŠK-Sokol 2:0 (Sinanović 25′, Josipović 80′), Mladost (ĐS) – Olimpija 6:0 (Gazić 10, 12′, 53′, Stipanović 49′, Kolak 63′, Sito 88′), Valpovka – Slavonac (K) 3:0 (Ćavar 22′, 50′, Parmačević 81′), Dilj – Tomislav (C) 2:0 (Martnović 76, Terzić 88′), Višnjevac – Radnički (M) 0:0.

Vode Borac (KV) i Borinci s po 53 boda, slijede Valpovka 49, Dilj 47, Otok i Mladost (ĐS) s po 39, Višnjevac 36, Radnički (M) 34, Tomislav (C) 33, Šokadija 28, Radnički (Ž) 27, Zrinski (B) 24, Grabovac, Borac (B) i HAŠK-Sokol po 22, Slavonac (K) 19, Tomislav (L) 18 i Olimpija 7 bodova.