Nogomet, prijatelji, iće, piće – veteranski turnir u Otoku!

FOTO: db

Svima koji su se ove subote zatekli na stadionu NK Otok u istoimenom gradiću, a takvih je bio popriličan broj, mogli su svjedočiti jednoj lijepoj sportskoj priči.

O čemu se točno radilo, objasnio nam je Ivan Grgić Grgo, rođeni Otočanin i jedan od organizatora ovog događaja:

– Već neko vrijeme u Zagrebu postoji veteranski nogometni klub Slavonac Zagreb, koji okuplja mahom Otočane, ali i momke iz drugih djelova Slavonije koji žive u metropoli. U organizaciju turnira smo se odlučili u želji da još više učvrstimo veze s rodnim krajem te da našim sportskim prijateljima iz Hercegovine (VNK Široki Brijeg) i Austrije (VNK Austria Beč) pokažemo „kako se to radi kod nas“!

Četvrti sudionik je ujedno i domaćin; veterani Nogometnog kluba Otok.

– Ne smijemo ne spomenuti „organizacijski odbor“ u sastavu Vlatko Đurković, Juraj Kovač, Mario Grašić i moja malenkost, koji su najviše „potegnuli“ da bi se sve ovo realiziralo. Događaj je premašio naša očekivanja pa već mogu najaviti da će ovo postati tradicija, tempirat ćemo termin oko otočkog kirbaja ( 13. lipnja op.a.), planiramo i neke nove detalje! Do tada će ova manifestacija valjda dobiti i neko ime (smijeh).

Već na prvi pogled se moglo vidjeti da sve četiri ekipe obiluju kvalitetnim pojedincima i da nas čeka prava veteranska poslastica!

I nismo se prevarili…

Iako se obično na ovakvim turnirima kaže da je rezultat u trećem planu, red je da spomenemo i taj dio.

U prvom polufinalu VNK Otok je bio bolji od VNK Široki Brijeg rezultatom 4:1, dok je u drugom VNK Slavonac Zagreb pobijedio VNK Austria Beč sa – samo naizgled glatkih – 3:0.

Utakmica za 3. mjesto: VNK Austria Beč – VNK Široki Brijeg 2:2, nakon jedanaesteraca 6:5.

Finale: NK Otok – VNK Slavonac Zagreb 2:2, nakon jedanaesteraca 6:4.

Zabava se nastavila do dugo u noć, kulinarskih delicija je bilo u izobilju, a naravno da, kad se radi o ovakvim druženjima, nitko nije ostao žedan!

Što reći za kraj osim – vidimo se dogodine!