Nogometaši Osijeka donirali artikle za aukciju čiji je prihod namijenjen liječenju malog Vinkovčanina Tina Brankovića

O malom Vinkovčaninu Tinu Brankoviću – koji je 15. listopada proslavio 1. rođendan – i njegovoj borbi protiv artrogripoze, rijetke bolesti koja se manifestira ukočenošću zglobova, skraćenim tetivama i slabom pokretljivošću mišića, te o humanitarnim akcijama provedenim s ciljem prikupljanja sredstava za njegovo liječenje već smo pisali.

Ovom zgodom notiramo i to da su se humanom gestom istaknuli i nogometaši te stručno vodstvo NK Osijek koji su prikupili artikle sadašnjih i bivših igrača kluba iz Gradskog vrta – poput kopački i originalnih dresova – koje su donirali za aukciju čiji će cjelokupan prihod biti namijenjen za skupocjeno liječenje (samo troškovi ortoza koje će Tin morati nositi do kraja puberteta, odnosno dok se bude razvijao i rastao, iznose 75.000 kuna godišnje!) našeg malog sugrađanina u inozemstvu, konkretno u Njemačkoj.

 

Artikle koje su nogometaši Osijeka darivali za aukciju (među kojima se nalaze i potpisani dres Diona Drene Belje koji je naš Vinkovčanin nosio u jednoj od akcija u mladoj reprezentaciji te reprezentativni dres Vođinčanina Mileta Škorića s utakmice Slovačka – Hrvatska) bit će postavljeni na Facebook stranici “Put malog Heroja Tina” gdje će se svakodnevno moći za njih licitirati.

Osim aukcijom, koja počinje 15. studenog, svi koji žele pomoći donacijom to mogu napraviti uplatom na kunski račun otvoren u Privrednoj banci Zagreb d.d. na ime Tin Branković, HR4123400093235109832 SWIFT/BIC: PBZGHR2X ili na devizni račun iste banke na Tinovo ime HR2323400093235109865 SWIFT: PBZGHR2X.