Nova ravnateljica RA VSŽ Zrinka Čobanković: Čeka nas ogroman novac, moramo biti spremni povući ga…

Zrinka Čobanković nova je ravnateljica Razvojne agencije Vukovarsko-srijemske županije. Na toj dužnosti zamijenila je Iliju Cotu. Umjesto uvoda…

– Za mene je ovo čast, ali i velika odgovornost. Ovo je golem i kompleksan sustav, ali olakšavajuća je činjenica što imamo podršku Vukovarsko-srijemske županije koja je naš osnivač, kao i podršku župana Dekanićarekla je Čobanković naglašavajući kako je mnogo projekata trenutno u provedbi, mnogo je i onih koji se pripremaju.

Čobanković već više od desetljeća radi u sektoru regionalnog razvoja i privlačenja sredstava kako iz EU fondova, tako i iz nacionalnih ili nekih drugih izvora financiranja.

– Vjerujem da ću se vrlo brzo uklopiti u ovaj sustav i brzo pohvatati konce, jer ne smijemo gubiti mnogo vremena na sporedne stvari. Ekipa ljudi je izvrsna, uhodana, kompetentna i idemo punim gasom, što kvalitetnije se pripremiti za ono što nas čeka u novoj financijskoj perspektivi. A u pitanju su ogromni novci. Moramo ih biti spremni povući – dodala je Čobanković koja od 2018. do kraja 2020. godine bila pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i regionalni razvoj, a od kraja 2020. do dolaska u ravnateljski naslonjač RA VSŽ obnašala je dužnost zamjenice pročelnika spomenutog odjela.

Novoimenovana ravnateljica RA VSŽ djelatnica je VSŽ od 2009. godine. U tom razdoblju neprekidno je aktivna u sektoru regionalnog razvoja, fondova i strateškog planiranja. I na (n)ovoj dužnosti ostala je de facto na – domaćem terenu.