Novi trener Cibalije Darko Jozinović: Teško mi je opisati sreću! Ovo je moj grad, moj klub, moji korijeni…

Predsjednica Dea Lasić, trener Darko Jozinović i pomoćni trener Tomislav Bolarić FOTO: Damir Begović

Novi Cibalijin trener Darko Jozinović prošloga utorka potpisao je ugovor s Cibalijom čiju je seniorsku momčad preuzeo ovoga četvrtka na popodnevnom treningu uoči kojega je upriličeno njegovo predstavljanje javnostii.

Brzo smo dogovorili suradnju, jako su mi se svidjeli trenerov pozitivan stav i optimizam. Uvjerena sam da će novi trener donijeti novu energiju i pomaknuti stvari nabolje već od subote i utakmice protiv Dubrave – uvodno se obratila novinarskom ešalonu klupska predsjednica Dea Lasić.

A potom je riječ dobio Darko Jozinović, 28. Cibalijin trener otkako je hrvatske neovisnosti:

Teško mi je opisati kakvi se osjećaji odvijaju u meni ovoga trenutka, kakva neizmjerna sreća što sam danas ovdje. Vraćam se u Vinkovce nakon 25 godina u ulozi koju sanja svatko onaj tko je ovdje rođen i bavi se trenerskim zanatom. Ovo je moj grad, ovo je moj klub, ovdje su moji počeci i korijeni. Vjerujte, ne mogu pronaći pravu riječ kako bih iskazao ono što osjećam – rekao je Jozinović kojemu će u radu asistirati Tomislav Bolarić, iskusni nogometni trener iz Zagreba u čijoj biografiji je evidentiran angažman u nekoliko zagrebačkih klubova (Jarun, Kustošija, Rudeš, Lokomotiva, Trešnjevka).

Trenutak u kojem je Jozinović preuzeo nebeskoplavu svlačionicu nije nešto na čemu bi mu trebalo zavidjeti; momčad je u slobodnom padu, opterećena s čak četiri uzastopna poraza. K tome, Jozinović ju nije ni selektirao, ni pripremao. Ali…

– Ne tražim nikakav alibi. Idemo raditi, a prva zadaća je konsolidacija ekipe i to žurna. Dubrava je već prekosutra, vrijeme nam nije saveznik, imamo u međuvremenu samo dva treninga.

Jozinovićev kontakt s Cibalijom nije od jučer; traje već gotovo dvije godine, aktualiziran je prošloga tjedna kada je sastanak s njim inicirao član Nadzornog odbora Darko Stojanović, preliminarne pregovore odradio je tom zgodom predsjednik NO-a Hrvoje Niče, a predsjednica Lasić je početkom tjedna finalizirala priču dogovorom o suradnji.

– Moj temeljni uvjet je bio da svi relevantni ljudi iz grada i kluba stanu iza mene i daju mi podršku. A to se i dogodilo, dobio sam podršku svih, uključujući i gradonačelnika Bosančića. Mnogo mi znači i podrška mojih prijatelja, ovih dana zatrpan sam pozivima i porukama potpore. Osjećam pozitivnu vibru, stiže sa svih strana. Mnogo mi to znači. Mnogo i obvezuje – dodao je Jozinović.

Je li se novi trener sastao sa svojim prethodnikom, Petrom Tomićem?

– Ne.

Kani li?

– Ne.

Informacije o momčadi skupio je s raznih strana, nisu zasigurno odmogle ni one koje mu je plasirao brat Ivica, pet minuta stariji jednojajčani blizanac, vjerni pratitelj zbivanja u VK klubu u kojem su obojica stasali, jedan na desnom, drugi na lijevom boku.

Svaki dobronamjerni savjet i sugestiju ću saslušati, ne samo od Ivice koji razumije materiju i osjeća nogomet. Ali, sve odluke donosit ću sam. Jer, ja sam i odgovoran za ono kako će momčad izgledati na terenu. Stoga ću i odlučivati, raditi po svome, a ne kako netko drugi smatra da bih trebao raditi.

Osim Tomislava Bolarića u stručnom stožeru ostaje Marijan Antolović kao trener vratara, a blizu stožera, kao predstavnik kluba na službenim utakmicama, ostaje Ivan Karaula.

– Nastojat ćemo angažirati još i kondicijskog trenera, potreban je.

Kao i jedan dobar rezultat…

– Ništa nije vječno, pa ni ova kriza u kojoj se nalazimo. Teško jest, ali nema predaje, nema pognutih glava, nema defetizma – poručio je Jozinović na kraju i pojurio na trening.

Ondje ga čeka demoralizirana skupina igrača koja vrijedi mnogo više od ovog 14. mjesta na kojem ih Jozinović preuzima.