NOVITET Sat vremena besplatnog parkinga na VSC, ali…

FOTO: db

Nekako ispod radara prošla je vijest koja bi mogla zanimati vozače. Riječ je o parkiralištu trgovačkog centra Vinkovci Shopping Capitol (ranije Kerum, a još ranije Nama) na kojem od jučer, 6. studenog, naplatu obavlja tvrtka Gradsko gospodarstvo d.o.o. Vinkovci. Dosad je, podsjećamo, nadležnost nad naplatom parkirališta imao spomenuti trgovački centar.

Noviteti su sljedeći:

– prvih 60 minuta parkiranja je BESPLATNO (dosad je bilo 90 minuta, ali uz predočenje računa o kupnji u nekoj od trgovina u okviru VSC-a);

– mjesečne karte na spomenutom parkiralištu NE VRIJEDE;

– dnevna parkirna karta plaća se U CIJELOSTI u iznosu od 10 eura.

Posljednji novitet, smatramo, važno je pojednostavniti; u slučaju neplaćenog parkinga ili isteka parkirne karte, dnevnu parkirnu kartu (nećemo napisati kaznu, ali znate na što mislimo!) moguće je platiti u uredu Gradskog gospodarstva (Glagoljaška 4) po jedinstvenoj cijeni od 10 eura. A ne po povlaštenoj cijeni, kao na ostalim parkiralištima (3,20 eura ili 3,40 eura pa naviše, ovisno o satima zakasnine i zoni parkiranja).

Završna napomena; ovo parkiralište pripada Zoni 1, a parkiranje je moguće platiti na obližnjem aparatu, kao i SMS porukom na broj 708325.