Obavijest iz VVK – zamućena voda posljedica je povećane potrošnje, ali i nelegalnih radnji!

Tijekom dana Vinkovački vodovod i kanalizacija d.o.o. (VVK) zaprimio je nekoliko prijava o zamućenju vode u pojedinim naseljima. Ističemo kako je zamućena voda posljedica povećane potrošnje posljednjih dana u razdoblju visokih temperatura koja je daleko iznad prosjeka, a isto tako i nelegalnog korištenja vode iz hidrantske mreže.

Iako na distribucijskom području VVK nema problema s količinom vode, s vodom treba postupati racionalno kako bi svi imali stabilnu vodoopskrbu tijekom ljeta. Iz VVK poručuju kako je voda na njihovu distribucijskom području iznimne kvalitete i zdravstveno ispravna, crpi se u regionalnom vodocrpilištu Sikirevci te da korisnici nemaju razloga za zabrinutost.

Ovakvi pojedinačni slučajevi posljedica su povećane potrošnje, a isto tako i nelegalnog korištenja vode iz hidrantske mreže. Takve radnje negativno utječu na vodoopskrbni sustav budući da nestručna manipulacija hidrantima izaziva u mreži hidrauličke udare koji izazivaju kvarove na distribucijskoj mreži i zamućenje vode za piće. Otvaranje i zatvaranje hidranata smiju izvoditi isključivo djelatnici VVK, a u iznimnim slučajevima i vatrogasci.

Ako primijetite da netko neovlašteno koristi hidrantsku mrežu molimo Vas da to prijavite na besplatni broj telefona 0800 2254. Zajedničkim snagama možemo spriječiti ovakve pojave koje mogu ugroziti sustav i prouzročiti probleme za sve korisnike na našem distribucijskom području. Svi takvi slučajevi bit će prijavljeni nadležnim institucijama budući da su takva postupanja protuzakonita.