Obilježen Dan državnosti RH i Dan hrvatskih branitelja VSŽ te Dan Oružanih snaga RH

Kod spomen obilježja na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru povodom Dana državnosti RH i Dana hrvatskih branitelja Vukovarsko-srijemske županije, koji se obilježavaju 30. svibnja, kao i Dana Oružanih snaga RH, Dana Hrvatske kopnene vojske i 30. obljetnice formiranja Oružanih snaga Republike Hrvatske koji se obilježavaju 28. svibnja vijenac je položio i svijeću zapalio vukovarsko-srijemski župan Božo Galić koji je, govoreći o značaju spomenutih datuma, između ostalog naglasio:

– Danas smo došli ovdje u upaliti svijeće, položiti cvijeće i pokloniti se onima koji su dali živote za Hrvatsku i ugradili svoje živote u temelje Hrvatske države. Zahvala svima koji su dali svoje živote za Republiku Hrvatsku, a na nama je da te temelje čvrsto gradimo za bolju Hrvatsku, s radnim mjestima za ostatak mladosti ovdje na našem prostoru, s jačom Slavonijom, Srijemom i našim istokom Hrvatske, za zajedništvo i jedinstvo – rekao je župan Galić.

Predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Vukovarsko-srijemske županije Milan Draženović je prisnažio:

– Zahvaljujem našem pokojnom predsjedniku Tuđmanu koji je stvorio ovu državu uz pomoć hrvatskih branitelja i ovo je dan koji mi ne smijemo zaboraviti i kojeg moramo njegovati dokle god smo živi, dok postoji ova država. Vukovarsko-srijemska županija je dala veliki doprinos u stvaranju hrvatske države, možda i najviše žrtava što ne smijemo zaboraviti. Vukovarski branitelji su dali jako veliki doprinos kao i sam grad Vukovar i cijela županija i zato im svima zahvaljujem. Iskrena sućut obiteljima onih koji su dali najviše što imaju – svoj život. Mi kao Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata VSŽ dok postojimo, obilježavat ćemo ovaj dan i sjećat ćemo ih se uvijek.