Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja u Vukovaru

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 26. obljetnice Vojno-redarstvene operacije „Oluja“ izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije predvođeno županom Damirom Dekanićem položilo je zajednički vijenac i zapalilo svijeću za sve poginule hrvatske branitelje i civile u Domovinskom ratu na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru.

– Dan domovinske zahvalnosti, Dan pobjede i Dan hrvatskih branitelja je dan kada svi skupa trebamo biti ponosni što imamo neovisnu Hrvatsku koja je nastala na veličanstven način. Moramo se također sjetiti i svih onih koji su kroz cijelu povijest utkali svoje živote u temelje današnje Hrvatske – rekao je župan Dekanić.

Uz izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije na polaganju zajedničkog vijenca sudjelovala su i izaslanstva Ministarstva obrane i Oružanih snaga RH, koje je predvodio načelnik Stožera brigadir Valentin Skroza, zatim Policijske uprave Vukovarsko-srijemske, koje je predvodio voditelj Službe policije Ante Zovak. Događaju su nazočili su i predstavnici gradova i općina kao i pročelnici upravnih odjela, ravnatelji i direktori županijskih ustanova, vijećnici Županijske skupštine te predstavnici Udruga proisteklih iz Domovinskog rata Vukovarsko-srijemske županije.

Molitvu na groblju predvodio je fra Ivica Jagodić, dekan Vukovarskog dekanata i župnik župe sv. Filipa i Jakova u Vukovaru.