Obilježeno desetljeće osnutka Udruge braniteljica Domovinskog rata grada Vinkovaca

FOTO: db

Udruga braniteljica Domovinskog rata grada Vinkovaca skromnom – ali, decentnom! – svečanošću održanom u crkvi svetog Ilije (Meraja) obilježila je 10. obljetnicu osnutka.

– Udruga trenutno broji 38 članica. U odnosu na druge mi smo mala udruga, ali ne možemo biti brojniji, jer je nas žena u postrojbama u Domovinskom ratu bilo onoliko koliko nas je bilo. Nažalost, neke od naših braniteljica izgubile su život tijekom Domovinskog rata, a neke su nas napustile tijekom poraća – rekla je Grozdana Mauer, predsjednica Udruge braniteljica Domovinskog rata grada Vinkovaca, koja je dodala kako članice udruge kojom predsjedava osim osjećaja ponosa zbog slavne prošlosti zaokuplja i pitanje budućnosti:

– Želimo i tu dati svoj doprinos da se kao društvo pokrenemo naprijed. U našim mirnodopskim aktivnostima jednako smo srčani kao i onda kada smo branili i stvarali našu domovinu Hrvatsku – zaključila je Grozdana Mauer.

U okviru svečanog obilježavanja desetljeća opstojnosti Udruge braniteljica Domovinskog rata grada Vinkovaca prikazan je film nastao u čast braniteljicama, a postavljena je i izložba fotografija koja zorno prikazuje aktivnu ulogu braniteljica u obrani Hrvatske.